EDITAT EL PREMI POLLENÇA DE POESIA 2020: EL NO-RES PERDURA SEMPRE

137

Amb el número 62 de la col·lecció Trucs i Baldufes, que El Gall Editor dedica a la poesia, ha sortit aquests dies el poemari El no-res perdura sempre de Josep Gerona Fumàs, guanyador del Premi Pollença de Poesia 2020.

El no-res perdura sempre recull poemes escritsper Josep Gerona Fumàs entre 2003 i 2020. Disposats en cinc seccions, la primera aplega els compostos abans de 2010, mentre que les altres quatre donen, en ordre gairebé cronològic, els poemes que neixen arran del dolor per la mort de la filla. Com que la dificultat d’escriure’n ha anat allargant la composició fins a deu anys, altres motius secundaris han tingut temps per introduir-s’hi.

El poemari de Josep Gerona Fumàs té 143 pàgines i està a la venda per 16’50 euros.

fragment de l’obra

CARNERIANA

PUBLICITAT
Avui ens Heu ofert un cel ben clar. 
Els campanars s’alçaven de la boira 
i tocaven el blau dels cims llunyans 
—com algú, fa un segle, els va pintar. 
No Us plauen agitades les capçades 
per les fúries barroques, sinó que, 
al ritme mesurat d’un minuet, 
dolçament d’un garbí les Féu dansar. 
Bleixa l’Alè escombrant el captard 
i sagnen núvols del cantó de Swan. 
Del son més oblidós m’adormo, infant: 
Preneu-me per l’esquena, com l’Amant.

biografia de l’autor

Josep Gerona Fumàs va néixer a Sabadell l’any 1956. Es va llicenciar en Història a la UAB i ha treballat de professor d’institut fins a la seva jubilació. És també pintor autodidacte. Com a poeta, és membre fundador de Papers de Versàlia i va publicar cinc llibres abans de 2010: Quan deixaré de creure, Àlbum de noses, Trompar l’ull, Hospital General i, en castellà, La Vida Original. L’any 2010 va perdre la seva única filla i aquest fet l’ha marcat profundament. El present llibre és fruit d’aquesta experiència traumàtica.

PUBLICITAT