EDITAT EL PREMI CIUTAT DE PALMA, EL COURE SOTA EL HUDSON D’ALBERT GARCIA ELENA

284

Amb el número 63 de la col·lecció Trucs i Baldufes, que El Gall Editor dedica a la poesia, aquests dies s’ha posat a la venda el Premi Ciutat de Palma de Poesia Joan Alcover 2020, El coure sota el Hudson d’Albert Garcia Elena.

Escrit al llarg de més de quinze anys, El coure sota el Hudson és un recorregut polifònic per la ciutat de Nova York i la seva potència simbòlica, duresa i decadència. Correlat de l’evolució personal de l’autor i de la condició humana, el llibre és alhora un intent d’homenatge i de rèquiem del somni americà.

Albert Garcia Elena (Barcelona, 1970), es donà a conèixer el 2016 amb els premis de poesia Màrius Torres (Silur d’amagatotis, 2017), Vicent Andrés Estellés (Tòtem ordre, 2017) i posteriorment amb el Miquel de Palol (La saliva dels morts, 2018). El coure sota el Hudson és el seu quart llibre de poesia.

El coure sota el Hudson d’Albert Garcia Elena té 66 pàgines i està a la venda per 13’50 euros.

PUBLICITAT

Fragment de l’obra

PROSPECT PARK

Veig, amb nitidesa, un túmul de veles inflamades. I una immensa màquina de calcular. Veig paraigües de porcellana i deserts en hora punta. Veig llúdries que dubten entre dos mons i moren escanyades per llambordes escopides en sèrie. Veig molsa de fonts clausurades. I una immensa màquina de calcular. I mascarons de proa mirant de costat ocells conglomerats. I la tendència de les làpides a trencar-se per la paraula exacta. I una immensa màquina de calcular. Veig liti i manganès brollant en pous de filferro. I pedres numerades a les butxaques de ments que no aconsegueixen recordar que han vingut al món. Veig abocadors legals de sinònims de vida. I arbres que supuren oxigen, i veig la deportació, l’èxode de l’horitzó. I una immensa màquina de calcular.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT