ECOLOGIA, MÚSICA, SOLIDARITAT I ESPECTACLE PER A UN CAP DE SETEMANA INTENS

73

Com gairebé sempre ens espera un cap de setmana intens a Pollença amb activitats per a tots els públics i gusts. Ecologia, música, solidaritat espectacle… hi haper triar.

“Camí a l’extinció. I què podem fer al respecte”

Avui divendres 20 de setembre, a les 20 hores, a l’Ateneu de Pollença (carrer Metge Sureda, 8) es presentarà Extinction Rebellion (XR); un moviment mundial format per persones que consideren que la vida al planeta és al llindar de l’extinció i que cal rebel·lar-se per impedir-ho.

La presentació de l’Ateneu es diu “Camí a l’extinció. I què podem fer al respecte”, i pretén obrir el debat sobre aquest moviment que fa servir la resistència pacífica per minimitzar el risc de l’extinció humana i el col·lapse ecològic.

El passat 10 d’agost, un grup de manifestants bloquejaren el passeig Marítim de Palma amb l’objectiu e difondre les raons de la seva lluita. Avui seran a l’Ateneu de Pollença amb una activitat divulgativa amb un altre format, però el mateix missatge: donar-se a conèixer com a moviment social per influir sobre els governs del món i les polítiques mediambientals mitjançant la resistència no violenta per minimitzar l’extinció massiva i l’encalentiment global.

PUBLICITAT

Presentació del Quadern de Flora de la Gola

Els alumnes de l’Institut d’Educació Secundària Clara Hammerl del Port de Pollença presenten el Quadern de Flora de la Gola. Serà avui divendres 20 de setembre, a les 20 hores, al pati de can Llobera, hi haurà la presentació d’aquesta guia sobre la flora de la Gola amb il·lustracions realitzades pels mateixos alumnes. Tots els assistents a l’acte seran obsequiats amb un exemplar.

Aquesta guia ha estat editada pels alumnes de segon i de quart d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l’IES Clara Hammerl del Port. Durant tot el procés, els alumnes han comptat amb el suport i acompanyament dels seus professors amb qui varen fer feina durant tot el curs 2018/19.

Alguns dels professors del curs Aprenentatge per Serveis a la Serra de Tramuntana s’engrescaren amb aquest projecte el resultat del qual és aquest Quadern de Flora de la Gola. Per això, els alumnes de segons i de quart d’ESO varen dur a terme una important tasca d’investigació sobre la flora que pot trobar a la Gola. A més a més, també han treballat la il·lustració d’aquesta flora.

Amb la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient de l’ajuntament de Pollença, el projecte escolar va donar lloc a la publicació d’una guia de camp, editada en català i en anglès, de la flora de la Gola. Aquesta guia estarà disponible de manera gratuïta a l’oficina d’informació del Centre de Turisme Ornitològic de la Gola per a tothom que visiti aquesta zona humida del Port de Pollença.

La guia realitzada a l’IES Clara Hammerl té per objectiu promoure la sensibilització ciutadana per l’entorn i els espais naturals, per tal de millorar la seva conservació. Amb aquest quadern de camp es vol mostrar una petita part de la gran diversitat de plantes que es poden trobar a la zona humida de la Gola al Port de Pollença. La majoria són espècies abundants i de fàcil identificació. En qualsevol cas, les il·lustracions mostren detalls que ajudaran a reconèixer-les i a identificar-les.

Festa aniversari del Fantasma de la opera

Avui divendres 20 a partir de les 21 hores, a La Birreria, el veterà programa de Radio Pollença “El fantasma de la Opera” celebra el XIII Aniversario amb la millor música rock de la ma dels presentadors del programa: Manu Carvajal Jvank Arøca Jose Pozas Milla i Nadal Serra Marquet. També hi haurà concert en directe de Boiled , que faran versions de moltes de les cançons que han sonat al programa.

Exposició dels dibuixos originals del Quadern de Flora de la Gola

Dins el marc de la presentació del Quadern de Flora de la Gola, es faran dues activitats al Centre de Turisme Ornitològic i parc de la Gola. La primera serà aquest dissabte dia 21 de setembre, a partir de les 10 hores, s’exposaran els dibuixos originals del quadern i es realitzarà una visita guiada per conèixer millor la vegetació del parc. I la segona serà el dissabte 28 de setembre, entre les 10 i les 13 hores, quan es realitzarà un taller d’introducció a la il·lustració de flora impartit per la professora de Dibuix de l’IES Clara Hammerl, Rian Guidotti. En aquest cas, les persones que estiguin interessades en participar al taller, s’han d’apuntar prèviament. Per això, cal posar-se en contacte amb el CTO de la Gola.

Tocamúsica, un concert didàctic de la mà de la banda

Aquest dissabte 21 de setembre, a les 18 hores, a la plaça de ca les Monnares, la Banda de Música i les Bandetes oferiran un concert didàctic que, amb el nom de “Tocamúsica”, pretén descobrir la música i tots els seus secrets al públic més ampli, a l’heterogeni públic de carrer.

El “Tocamúsica” és una iniciativa organitzada per la Banda de Música que va adreçada a petits i grans amb curiositat per conèixer el funcionament d’una banda, així com tenir l’oportunitat de provar, en primera persona, algun instrument.

La intenció de la Banda és que el públic descobreixi detalls que van més enllà d’allò evident, d’allò que els músics interpreten. És per això que el “Tocamúsica” pretén que sigui el públic qui dexobreixi els detalls que s’amaguen darrera una peça, darrere un concert i, fins i tot, darrera un instrument.

Per conèixer tot això i més, la Banda de Música de Pollença i les seves Bandetes esperen els melòmans més curiosos al “Tocamúsica” d’aquest dissabte 21 de setembre, a les 18 hores, a la plaça de ca les Monnares.

Més enllà d’aquest “Tocamúsica”, des de la Banda de Pollença, recorden que cada divendres horabaixa a l’Escola de Música, tothom que vulgui pot anar a provar instruments i tocar a les bandetes. Per a més informació, podeu telefonar al 679737983 o bé enviar un correu electrònic a bmusicapol@gmail.com

Dia mundial de l’alzheimer

L’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA) ha programat un dinaret i una cursa, dos actes populars per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer (21 de setembre), una data que aquest 2019 es presenta amb el lema #Evolució.

El dinaret serà aquest diumenge 22 de setembre, a les 14 hores, al Claustre del Convent de Pollença. El menú consistirà en paella, cuinada per Joan Ferriol, Biel Sol i família; postres, gelat i cafè. Els assistents han de dur plat, coberts i tassó de casa. Pel que fa als tiquets, costen 12 euros per als adults i 6 euros per als infants d’entre 2 i 8 anys, i ja estan a la venda a les associacions de terceres edats de Pollença, a la Drogueria Reus i a AFAMA, així com també a Mar Blava i Eléctrica Reus al Port.

Per altra banda el diumenge 29 de setembre a les 9’30 h davant el Claustre de Sant Domingo està previst que surti la IX Cursa per l’Alzheimer organitzada per AFAMA. Els atletes podran disputar diverses proves: una de 7000 metres que es podrà fer corrent o fent nordik walquing, una altra de 3.300 metres en forma de caminada i altres curses escolars. Les inscripcions costaran 5 euros més altres 2 per a lloguer del xip.

Circ amb l’obra “El buit és ple de coses”

“El buit és ple de coses” és el títol de l’escpectacle que la companyia brasilenya Nos no bambú duran aquest diumenge dia 22 de setembre a les 18 hores a la plaça Miquel Capllonch. Un espectacle de circ amb molt de sentit i sentimenten que es mostrarà com un cos humà i un bambú són suficients.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT