DURANT EL MES DE GENER L’IB-SALUT REGISTRA 881 CASOS DE COVID AL MUNICIPI DE POLLENÇA

486
Casos confirmats a Pollença entre l'1 de gener i el 25 de gener

Durant el mes de gener de 2022, l’IB-Salut registra 881 contagis de covid-19 al municipi de Pollença, de manera que, des que es va iniciar la pandèmia del coronavirus, hi ha hagut 2.464 contagis de coronavirus. No és estrany, per tant, que qui més qui manco conegui persones molt properes que s’hagin contagiat de coronavirus.

Més enllà d’aquesta xifra, la mateixa conselleria de Salut apunta que la incidència acumulada de contagis ara mateix al municipi de Pollença és de 211 casos la qual cosa implica 1.266’7 contagis per a cada 100.000 habitants durant els darrers 7 dies i 2.917’5 contagis per a cada 100.000 habitants durant els darrers 14 dies. La incidència acumulada, per tant, és lluny de les 250 persones per cada 100.000 habitants que es va fixar al seu moment per baixar del risc elevat de contagi.

Incidencia a 14 dies de l’1 de gener fins al 25 de gener

Dos anys després d’haver començat la pandèmia, tothom sap com actuar per frenar els contagis. Mascareta, metres i mans netes és un lema prou conegut. Tampoc cal oblidar que, en cas de presentar símptomes, no s’ha d’anar al Centre de Salut, sinó fer servir qualsevol de les moltes eines de les quals disposa la ciutadania per contactar amb els serveis mèdics.

És més, en cas de contagi o contacte directe amb persones infectades, cal aïllar-se i adoptar mesures per evitar nous contagis, especialment delicats per a persones vulnerables.

PUBLICITAT

La sisena onada de covid-19, causada majoritàriament per la variant òmicron, ha causat nombrosos contagis no només al municipi, sinó arreu del món. De fet, fa unes setmanes, l’increment de casos va col·lapsar l’Atenció Primària, on a més de detectar i seguir casos de coronavirus, continuen amb la vacunació amb terceres dosis. Per aquest motiu, es varen canviar els protocols i ara mateix una part importantíssima dels contagis es detecten a través d’autotests d’antígens o de la covid-express. Per tant, les dades que pogués aportar el Centre de Salut no es corresponen a la realitat, tal i com va manifestar fa uns dies la mateixa coordinadora del PAC, la Doctora Alejandra Valero.

PUBLICITAT