DUES RECEPTES LLÉPOLES AMB CARABASSA

388
L'any 2009, a Pollença, varen collir una carabassa de 59 quilos. N'hi havia per fer moltes receptes! Foto: Joana Bibiloni.

Fa un parell mallorquí de setmanes, apuntàrem una recepta de crema de carabassa per allò que “cada lliura de carabassa, en fa perdre una de greix”. A més de baixa en calories, la carabassa és econòmica i versàtil com veurem amb aquestes dues receptes llépoles amb carabassa: galetes i confitura. I és que la polpa de la carabassa permet consumir-la cuita, fregida, gratinada, amb salses, com a guarnició i, fins i tot, en rebosteria.

És més, les llavors de carabassa es poden consumir com a fruita seca o per fer-ne oli. És més, també se’n consumeixen les fulles i les flors de carabassera.

De la família de les cucurbitàcies, hi ha més de 800 espècies diferents de carabasses, que varien en sabors i colors. Una de les més habituals és la cacauet o violí, però també es consumeix la d’hivern o gegant, la de cabell d’àngel…

Continuam amb aquest serial de receptes a base de la fruita de la carabassera i anotam dues receptes per omplir un horabaixa plujós o per aprofitar l’excedent i allargar el seu consum fins que n’hi hagi.

PUBLICITAT

Galetes de carabassa i panses

Tres ous, 4 cullerades de mantega, 10 cullerades de sucre roig, 10 cullerades de farina, mig tassó de puré de carabassa i panses remullades.

Mesclam la mantega amb el sucre, afegim els ous i el puré. En tenir una pasta ben homogènia, hi posam la farina, remenam i estenem la pasta fent una capa ben prima. Tallam les galetes i les posam al forn a 180º, entre 8 i 12 minuts.

Galetes de carabassa. Foto: Retalls de cuina.

Confitura de carabassa i taronja

Mig quilo de carabassa, tres taronges, 400 gr. de sucre, una culleradeta de canyella.

Tallam les taronges i les carabasses a dauets, afegim el sucre i la canyella, i ho posam al foc baixet durant mitja horeta. De tant en tant, remenam. Quan sigui cuit, ho passam per la batedora fins que ens agradi la consistència. Empotam.

També es pot fer amb el microones. Aleshores, hem de posar tots els ingredients dins un recipient apte per a microones i coure-ho a torns de 10 minuts (fins a mitja hora), traient cada vegada i remenant. Finalment, es passa per la batedora i s’empota.

Confitura de carabassa. Foto: Sortir amb nens.
PUBLICITAT