DUES  DISTINCIONS  A  LA  SECCIÓ  DE MUNTANYA  DEL  CLUB  POLLENÇA

693

El capvespre de dissabte dia 21 de maig, es va celebrar a la finca pública de Raixa un acte commemoratiu del 50 aniversari de la creació de la Federació Balear de Muntanya. Aquest acte s‘havia de celebrar el 2020, però per culpa de la covid 19 s’havia posposat fins ara. L’acte fou conduit per Joan Carles Palos. L’actual president de la Federació, Xisco Fanals, va donar la benvinguda a tots els assistents la gran majoria excursionistes des de fa molts d’anys, també hi havia representants de la Guàrdia Civil (especialistes en rescat de muntanya), dels Bombers de Mallorca, que també han d’intervenir quan hi ha accidents, i representats de la Central d’Emergències del 112.

També hi varen assistir tots els ex-presidents de la Federació Balear de Muntanya que es va crear el 1970, així com els ex-presidents del GEM (Grup Excursionista de Mallorca) i els ex-presidents de la Secció de Muntanya del Club Pollença. Aquets dos grups són els més veterans de Mallorca i l’any vinent també celebraran el cinquanta aniversari. També hi assistí el representant del Grup Excursionista de Menorca, que aviat complirà el quaranta aniversari de la seva creació; aquest grup ha estat un dels grans impulsors del Camí de Cavalls que dona la volta a l’illa de Menorca.

Les distincions a la Secció de Muntanya foren una per l’organització, des de fa 20 anys, de la Cursa de Muntanya del Puig Tomir. Varen recollir la placa commemorativa en Nino Moreno i en Lluís Seguí. L’altra distinció per a la Secció fou “en reconeixement a la seva tasca esportiva i trajectòria com a Club afiliat a la nostra Federació des de 1973”. Recolliren la placa commemorativa els ex-presidents de la Secció: José A. Encinas, Pere Llobera, Miquel A. March, Jaume Cifre, Nino Moreno i Lluís Seguí. Cal recordar que també foren presidents de la Secció, en Miquel Llobera “Sopera” i en Bernat Seguí “Balater”, que ens han deixat aquest darrers anys.

Després de repartir les distincions a les diferents persones i entitats, en Pere Llobera “Morou”, que es va vestir d’època per a l’ocasió, i amb la camiseta de l’expedició al Diran Peak ’93 al Karakorum per retre homenatge a José Mármol i Xavier Socies, que varen morir en aquesta expedició del 1993, i va llegir una glosa que va fer per commemorar el 50è aniversari de la Federació.

PUBLICITAT

A continuació, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, va repartir les insígnies de plata, i la Presidenta del Consell, Catalina Cladera, va repartir les insígnies d’or.

L’acte va finalitzar amb un berenar per tots els assistents.

GLOSAT  PER  AL  50è  ANIVERSARI  DE  LA  CREACIÓ  DE  LA  FEDERACIÓ  DE  MUNTANYA
 
Pere Llobera “Morou”
 
Bones tardes muntanyencs
que heu vengut fins a Raixa
en aquest lloc fabulós
passarem bon horabaixa.
 
Cinquanta anys ara ja fa
que caminam federats
amb la motxilla a l’esquena
molts camins hem trepitjat.
 
Hem pujat moltes muntanyes
hem baixat molts de torrents
acampades enyorades
focs de camp sempre presents.
 
La motxilla esta plena
de records i d’amistats
de paisatges estimats
i cançons amb lluna plena.
 
Molts de vespres hem fet vivac
per la nostra Serralada
i baix la nit estrellada
hem dormit dins un bon sac.
 
Sa Fosca i sa Campana
són coves que hem explorat
Es Teix, Penyal de Migdia
i també per Sa Gúbia
mes d’un cop hem escalat.
 
Massanella i Puig Tomir,
Puig de l’Ofre i Galatzó
escalant a n’es Fontó
i també el Puig de n’Alí.
 
Na Franquesa i Sa Rateta,
els Tossals i Puig Major
paisatges de lo millor
que tenim a Sa Roqueta.
 
Muntanyes de tot el món
han trepitjat els mallorquins
n’hi ha molts que ja no hi són
en el cor els duim dedins.
 
Salut per tots jo deman
que molts d’anys poguem gaudir
continuant fent camí
això és la “ditxa” més gran.
 
La glosa ja està acabada
l’ha feta en Pere Morou
i si m’heu de menester
cridau i vendré on sou.
 
 
Raixa 21 -05-2022.
PUBLICITAT