DSR ORGANITZA UNA SUBHASTA D’ART PER ACABAR LES OBRES D’UN CENTRE DE SALUT A SENEGAL

186

Hi ha un esdeveniment que tindrà lloc aquest mes d’agost i que de cap manera pot passar desapercebut, tant pel seu caire solidari (i necessari), com pel seu caire cultural i, perquè no, lúdic.

Es tracta de l’exposició i subhasta d’una gran quantitat d’obres d’art que tindrà lloc al claustre de Sant Domingo i que servirà perquè l’ONG Dentistas Sobre Ruedas pugui finalitzar la segona fase de construcció d’un Centre de Salut a Missirah, Senegal.

L’exposició s’inaugurarà el 12 d’agost, i les obres estaran exposades fins al 21 d’agost, dia en què tindrà lloc la subhasta. Durant l’exposició les obres aniran acompanyades amb un cartellet amb el títol, el nom de l’artista i el preu de sortida. A més duran un codi QR amb la pàgina web o les xarxes socials de l’artista, així que estigui interessat adquirir una obra el dia de la subhasta , tengui ja totes les dades necessàries al seu abast.

De moment, més de 50 artistes s’han oferit a donar una de les seves obres i encara hi ha temps fins al 25 juliol perquè s’afegeixin molts més artistes al projecte. Per donar un obra per a la subhasta només s’ha emplenar aquest formulari.

PUBLICITAT

Explica Alfonso Jaume, president de DSR, que serà un acte molt distès i divertit, ja que hi ha una gran varietat d’obres: pintures, escultures, fotografia, peces d’artesania, etc. A més, durant la subhasta hi haurà música en directe que acompanyarà al mestre de cerimònia.

Tot el recaptat serà per a la finalització de les obres d’un centre de salut

Aquesta subhasta sorgeix de la necessitat, conta Alfonso Jaume, de recaptar doblers per poder seguir amb les obres de construcció de la segona fase d’un centre de salut a Missirah.

L’any 2017, les autoritats del municipi donaren un terreny a l’ONG per construir una acadèmia dental. De llavores ençà a aquest edifici en forma de “L” hi ha de manera continuada dentistes i protèsics que atenen els pacients de la zona. Ara, però s’està ampliant el centre amb un nou edifici, també en forma de “L”, que convertirà el recinte en un centre de salut en forma de claustre amb un pati central. A aquesta segona fase hi haurà una consulta mèdica, un òptic i fins i tot un llit per a hospitalitzacions. A més també hi haurà espai per als educadors, ja que la formació és un dels aspectes més importants de tot aquest projecte.

Quatre arquitectes estan treballant ara a Missirah per finalitzar el centre de Salut. Foto: DSR

Però els doblers de què disposa l’ONG són limitats i ara mateix tenen una necessitat imperiosa de liquiditat per poder seguir amb les obres. Segons Alfonso Jaume, ara mateix tenen a quatre arquitectes a Missirah treballant per seguir amb les obres i d’aquesta subhasta dependrà el que puguin continuar treballant per finalitzar el centre de salut, tan necessari per a aquesta zona de Senegal.

PUBLICITAT