DOS NOUS CONTAGIS FAN ASCENDIR LA XIFRA DE CASOS ACTIUS DE COVID-19 A 26

985

Del PAC de Pollença informen que avui s’han detectat dos nous positius per Covid-19 al municipi, el que fa ascendir la xifra de contagis actius fins a 26, el nombré més elevat que hi ha hagut fins ara al Pollença.

Mascaretes a la feina

La presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat avui, dimecres 26 d’agost, que la conselleria de Salut i Consum publicarà divendres al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) noves restriccions amb l’objectiu de frenar l’augment de contagis de coronavirus detectats els darrers dies. Entre aquestes noves mesures, destaca l’obligació de dur mascareta a la feina, quan es treballa en espais tancats. A partir de l’entrada en vigor de la nova resolució, serà obligatori també dur les mascaretes als passejos marítims i als esdeveniments esportius.

Per altra banda, es prohibeix fumar a espais a l’aire lliure d’ús públic i es limiten les reunions socials a 10 persones. A més a més, platges i parcs es tancaran els vespres.

La presidenta Armengol ha indicat que s’estudia reduir els aforaments al 50 per cent a espais com bars i restaurants, si bé aquesta mesura també pot afectar esdeveniments socials, culturals i esportius. És més, segons ha indicat la presidenta, es poden aplicar restriccions de mobilitat en aquells espais concrets on la incidència del virus és més alta.

PUBLICITAT

Finalment, el Govern ha decidit prorrogar durant 15 dies més la darrera resolució de Salut en matèria de restriccions relacionades amb l’oci i s’inclou el tancament de prostíbuls.

La covid-19 en dades

Ahir, dimarts 25 d’agost, l’Estat espanyol va ser el primer país europeu en superar els 400.000 casos de covid-19. Per ser exactes, des que es va iniciar la pandèmia, l’Estat espanyol comptabilitava 405.436 casos de covid-19 i 28.872 defuncions.

Ahir mateix, a les illes Balears, es notificaren 908 nous casos, una xifra que triplicava els pitjors resultats registrats en un dia. Des del Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la direcció general de Salut Pública i Participació, explicaven que no s’havien produït d’un dia per l’altre, sinó que acumulava casos de la setmana anterior. Per tant, a data de 25 d’agost, les illes Balears arribaven als 6.709 casos de persones amb SARS-CoV-2. En qualsevol cas, la situació és crítica.

Seguint amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, a data de 25 d’agost, a les illes Balears, s’havien notificat 6.604 casos al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 5.806 corresponien a Mallorca, 181 a Menorca, 569 a Eivissa i 48 a Formentera.

D’altra banda, 4.247 persones s’havien curat, 247 més que el 24 d’agost. El Servei d’Epidemiologia havia notificat una nova defunció per covid-19 durant les darreres 24 hores i l’acumulat a les Balears era de 235 persones mortes a causa del coronavirus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT