DOS DIES PER DONAR SANG AL CLUB POLLENÇA

177

Els dies 22 i 23 d’abril, dimecres i dijous, entre les 16 i les 21 hores, el Saló d’Actes del Club Pollença obrirà les portes, perquè els pollencins puguin donar sang, un gest que, des del Banc de Sang i Teixits de les illes Balears (BSTIB), asseguren que continua sent segur i necessari.

La donació es farà al Club Pollença en comptes del Centre de Salut, on des que es va decretar l’estat d’alarma eviten en la mesura del possible que els pacients vagin allà primant les consultes telefòniques o les visites a domicili, per evitar nous contagis.

El Banc de Sang anima la població a continuar donant sang per garantir amb normalitat l’activitat del sistema sanitari de les illes Balears. Per això i per garantir la seguretat dels donants en un moment excepcional, convida els pollencins que vulguin donar sang a sol·licitar cita prèvia a través del telèfon 971764433 extensió número 1 o bé a través del correu electrònic citaprevia@fbstib.org especificant, en cada cas, que volen donar sang a Pollença. D’aquesta forma s’evitaran aglomeracions, amb la qual cosa es garantirà la seguretat de tothom.

Cal recordar que la Covid-19 no es transmet per la sang, per la qual cosa donar és segur. De fet, gràcies a la solidaritat de moltes persones que s’han acostat als diferents punts de donació, les reserves de components sanguines ha millorat considerablement. Això no obstant, és necessari que la població continuí donant sang i acudeixi a les col·lectes després de sol·licitar cita prèvia. Aquesta fórmula assegura una menor concentració de donants i garanteix que les extraccions es duguin a terme al ritme adequat. Serà més segur per a tots i facilitarà la distribució temporal de les donacions.

PUBLICITAT

Seguretat, confiança i reponsabilitat

El Banc de Sang vol transmetre seguretat i confiança a la població. Donar és segur, la Covid-19 no es transmet ni per donació ni per transfusió, no afecta la sang. Com sempre, les sales de donació són espais segurs en els quals es manté una neteja exhaustiva. Els materials que s’utilitzen són estèrils i d’un únic ús. Els professionals sanitaris extremen les mesures d’higiene.

Però també demana responsabilitat als donants que han de gaudir de bona salut. Per això, no han d’anar a donar sang si presenten símptomes compatibles amb la Covid-19. De fet, el Banc de Sang no duu a terme la prova de coronavirus.

L’entitat demana a tothom que col·labori, tant per a mantenir les donacions com per a evitar contagis. Per això, cal demostrar responsabilitat cívica i complir amb les recomanacions de les autoritats. De fet, donar és un motiu perfectament vàlid per sortir de casa i no fa falta cap autorització ni permís. La donació és vital per a salvar vides i per al sistema sanitari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT