DOS DELS SIS TASTOS PER LA SERRA SÓN A POLLENÇA: FORMATGE TRAMUNTANA I OLI PEDRUIXELLA

424

El Consell de Mallorca va presentar ahir un cicle de sis tastos i tallers gastronòmics a diferents municipis de la serra de Tramuntana dels quals dos són a Pollença. El primer serà el 25 de setembre amb un tast de formatge de cabra a Formatges Tramuntana i l’altre clourà aquest programa gastronòmic el 10 de desembre, amb una experiència de fer oli a la tafona de Pedruixella Gran.

Més enllà d’aquestes dues experiències gastronòmiques pollencines, el programa del Consell de Mallorca inclou tasts de taronja, de cireres, de vi i de tomàtiga de ramallet, així com també un taller d’empotar oliva trencada, entre altres.

La primera d’aquestes sortides serà aquest dissabte 30 d’abril a l’Ecovinyassa de Sóller, on es durà a terme un tast de taronges. Des de dissabte fins al 10 de desembre, els participants recorreran la serra de Tramuntana a partir dels productes que ofereix.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa amb motiu del desè aniversari de la distinció Unesco l’any 2021. L’èxit de participació ha fet que enguany es tornin a oferir dins de l’agenda d’activitats del Consorci Serra de Tramuntana.

PUBLICITAT

La consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci, Maria Antònia Garcías, va destacar que la importància de conèixer les particularitats dels productes locals de la Serra va més enllà del plaer gastronòmic, ja que el seu paisatge cultural està modelat en base als seus cultius agrícoles. «Tastar aquests productes que són el resultat de segles de transformació d’un territori complicat ens permet tenir una experiència gastronòmica connectada a la seva història i a la seva identitat», va senyalar.

Calendari i reserves

Tant els tasts com els tallers es duran a terme a possessions i indrets emblemàtics de la Serra. Tots ells estan coordinats per Aina Mora de l’entitat Més Cultura. La segona activitat tindrà lloc el 28 de maig i consistirà en una visita i tast de cireres a Son Palou, Orient (Bunyola); l’11 de juny a Son Vives (Banyalbufar), es preveu el tast de vi de malvasia i tomàtiga; el 25 de setembre tast de formatge de cabra a Pollença, a Formatges Tramuntana; el 5 de novembre es durà a terme el tast i el taller d’empotar oliva trencada a Ca’s Sorell (Fornalutx) i per acabar el 10 de desembre s’ha programat una experiència de fer oli a la tafona tradicional de Pedruixella Gran (Pollença) per conèixer el seu patrimoni amb el tècnic de patrimoni del Consell de Mallorca Biel Ordinas, i el tast d’olis de la Serra.

L’assistència és gratuïta. Les invitacions es poden aconseguir a través de la plataforma www.ticketib.com.

PUBLICITAT