DONEM CARABASSA AL HALLOWEEN

240
Pumpkin pie. Foto: Megasilvita.

El costum anglosaxó del Halloween s’ha popularitzant tant que dificilment ens desenpellegarem d’aquesta terrorífica festa de tardor. Per tant, donem carabassa a aquests dies aprofitant el millor de la globalització: la cuina internacional. Preparem, idò, una autèntica pie americana de carabassa.

Ingredients

Per fer la base dins un motle de 23 centímetres, necessitam 150 gram de mantega freda tallada a daus, 30 grams de sucre, 1 ou, 250 grams de farina i un polsim de sal, així com també mitja culleradeta d’essència de vainilla.

Per al farcit, necessitam 400 grams de puré de carabassa (una carabassa d’un quilo, aproximadament, cuita al forn i passada pel turmix o similar. També es pot fer dins una olla amb dues cullerades de sucre i un raig d’aigua. En ser toveta, passam la batedora. Tant en un cas com en l’altre ha de quedar un puré espès), 3 ous batuts, 2 cullerades de mantega fosa, 75 grams de sucre roig, un polsim de sal, mitja culleradeta d’espícies (canyella, gingebre, nou moscada… clau…) i 600 mil·lilitres de nata.

Elaboració

Per començar, posam els ingredients de la pasta dins un bol i pastam amb els ganxos, les varilles o a mà. No s’ha de pastar gaire, només fins que es desferri de les parets del bol. Feim una bola, l’aplanam una mica i la posam dins la gelera durant una hora com a mínim.

PUBLICITAT

Amb un aprimador, estiram la pasta (ens podem ajudar de paper film) i la col·locam dins el motle que prèviament haurem untat amb mantega. Retallam la pasta que sobri (reservam per a decorar-la) i picam amb una forqueta. Posam el motle durant mitja horeta dins la gelera

Encenem el forn a 180 graus. Quan el forn estigui calent, traiem el motle de dins la gelera i hi posam un paper de forn damunt la pasta i l’omplim amb qualque cosa que pesi, ciurons, per exemple. Coem durant 20 minuts o fins que la pasta torni forta, però no quedi daurada.

Agafam els quatre-cents grams de puré de carabassa que han d’estar freds i els mesclam amb els ous batuts, la mantega fosa, la sal, el sucre i les espicies.

Per altra banda, muntam la nata i la incorporam a la mescla anterior amb molt de compte, perquè no perdi aire.

Abocam aquesta mescla dins la base i coem a 220 graus durant 10 minuts, després baixam el forn a 180 graus durant 30 minuts, fins que el farcit agafi consistència.

Amb la pasta de la base que ens ha sobrat i un tallapastes, podem decorar la pie de carabassa. Per això, només heu de fer com a galletetes, coure-les al forn i posar-les damunt la tortada.

Aquesta tortada es pot consumir calenta o freda, acompanyada de nata muntada o amb xocolata…

PUBLICITAT