DIUMENGE DE TEATRE AMB L’HOME DEL VOL VERTICAL

139
L'actor Joan Gomila és autor, intèrpret i co-director de la posada en escena de L'home del vol vertical.

Aquest diumenge 28 de febrer, a les 18 hores, a l’Església del Convent de Sant Domingo, hi ha teatre: La Fornal presenta L’home del vol vertical.

L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. Per això, cal reservar l’entrada de dimarts a dissabte, entre les 10 i les 14 hores, al telèfon 674 78 19 91.

Aquí teniu un tast de L’home del vol vertical que es podrà veure aquest diumenge a l’Església del Convent.

L’argument de L’home del vol vertical gira entorn a Pere Sastre Obrador, un pagès de Llucmajor (Mallorca) amb un cervell privilegiat que emmirallat pels avanços del seu temps, a principis del segle XX,  va dissenyar i construir un prototip d’helicòpter.

A partir d’aquest leit-motiv, La Fornal conta una història que va més enllà d’aquest fantàstic succés. Per això, “hem gratat dins la passada centúria, des  del bessó dels anys vint fins als dies finals de la segona república, uns anys vertiginosos d’idees i progrés com no s’havia vist mai, on especialment destacà la cursa aeronàutica que va ser liderada per França i els Estats Units”, expliquen.

PUBLICITAT

En aquest context, Pere Sastre, en Pere de Son Gall, va fer que Mallorca també formàs part d’aquesta carrera i “és aquí on nosaltres incidim en la nostra proposta. Una proposta dins la línia de la companyia, que lluny de voler fer un espectacle anecdòtic i decimonònic, -al marge ser un treball històricament rigorós dins les llicències que la ficció permet-, ens serveix per parlar de Mallorca, dels mallorquins i mallorquines, dels temes que  ens han desdibuixat com a societat, i ens han atorgat el segell de ser una terra conservadora que pràcticament va passar de l’activitat primària al turisme, deixant-se, majoritàriament pel camí, l’herència cultural, rebutjant la innovació tecnològica i abocant-se a les desigualtats socials”.

L’autor de L’home del vol vertical és Joan Gomila qui també forma part de l’elenc d’actors juntament amb Xesca Forteza i Joan Aguiló. La direcció actoral va a càrrec de Frederic Roda, mentre que la direcció de producció i concepte d’espectacle va a càrrec del mateix Joan Gomila.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital