DIMECRES AL CONVENT, SAMPER CANÇONS I DANSES

137

Aquest dimecres 30 de gener, a les 18 hores, a l’església del Convent de Sant Domingo, hi haurà la presentació del disc Samper. Cançons i danses”, una presentació que anirà acompanyada d’un concert.

L’entrada és gratuïta, però l’aforament està limitat. Podeu fer les reserves a través dels següents enllaços: ticketib o euroclassics.

Presentació del disc i concert

El concert de Pollença, a més de presentar el disc, inclourà un concert amb l’obra de veu i piano, i de piano tot sol, que s’inclou al disc.

Participaran al concert el tenor José Manuel Sánchez i el duet Blanco Cortès al piano i piano a 4 mans.

PUBLICITAT

El repertori és el següent:

Obres per a veu i piano
Una esperança tardana
Enigma
Cançó de taverna

Ritual de pagesia (piano sol)

Obres per a veu i piano
Amor tinc por
Capvespre de juny
Balada(piano sol)

Obres per a veu i piano
Fantasia
Cançó de la sirena
Glosa

Piano a quatre mans
Dues danses mallorquines (arr. F. Blanco)
So de pastera (Sóller) i Ball de sa cisterna (Artà)

Baltasar Samper

Baltasar Samper va néixer en una família de músics. El 1907 s’instal·là a Barcelona. Va ser deixeble d’Enric Granados a l’acadèmia d’aquest, on, temps a venir, guanyaria per oposició la plaça de professor de piano. Estudià harmonia, composició i instrumentació amb Felip Pedrell i, a París, fou deixeble del pianista Édouard Risler.
Al febrer de 1924, Samper va començar a treballar a les oficines de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Aquell mateix estiu, la direcció de la institució li proposà que, amb altres col·laboradors, es fes càrrec de les missions de recerca a les Illes. En estius compresos entre 1924 i 1932, els investigadors encapçalats per en Samper recolliren milers de cançons de la tradició popular illenca.
El 1934 i 1935 en continuà i completà la tasca de recerca la seva deixebla (i futura segona esposa, a l’exili), Dolors Porta i Bauçà.

Samper. Cançons i danses

El disc Samper. Cançons i danses és el resultat d’un treball de l’any 2018 per recuperar i difondre l’obra d’aquest Mestre de la Música.

Participen al disc, el tenor José Manuel Sánchez, els pianistes M. Victòria Cortès i Francesc Blanco, així com el conjunt de cordes format pels violinistes Barry Sargent i Mayumi Sargent (violí), Eura Fortuny (viola),
Esteban Belinchón (violoncel), Beatriz García (contrabaix) i
Marc Alomar (violoncel). Els dirigeix Barry Sargent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT