DIMARTS COMENCEN A VACUNAR CONTRA LA COVID-19 A LA RESIDÈNCIA DE POLLENÇA

798

Aquest dimarts 29 de desembre, arribaran les primeres vacunes anti-covid-19 a la Residència de Pollença. Dilluns, el Centre de Salut rebrà el llistat amb el nom de les persones que s’han de vacunar i dimarts, l’encarregada de la vacuna covid-19, Rosa Seguí i dues infermeres, totes tres formades aquests dies posar el vaccí, començaran a vacunar.

La decisió sobre qui i quan vacunar depèn de Gerència d’Atenció Primària i no del Centre de Salut, ha especificat la Doctora Alejandra Valero, coordinadora del PAC.

En principi, està previst vacunar tots els residents de Sant Domingo i el cinquanta per cent del personal.

Pel que fa a la Residència Sènior del Port, també seran vacunats des del Centre de Salut, però “abans s’ha de controlar i acabar amb el brot detectat fa unes setmanes”, ha puntualitzat la doctora Valero.

PUBLICITAT

150 infermeres formades per vacunar contra la covid-19

Aquest dilluns i dimarts, l’Hospital Universitari Son Llàtzer acollí les jornades de formació per a gairebé cent cinquanta infermeres d’atenció primària i del Servei de Prevenció i Riscs Laborals del Servei de Salut per posar les vacunes contra la covid-19. Aquesta formació es duu a terme també en línia per als professionals de Mallorca, Menorca Eivissa i Formentera.

La Conselleria de Salut i Consum ultima aquests dies el Pla de vacunació en què es fa feina des de fa mesos per poder vacunar dins el primer trimestre de l’any 60.000 persones dels col·lectius més vulnerables, administrant dues dosis per persona amb un període de diferència de tres setmanes.

Els grups que es vacunaran en aquest primer trimestre són els que va indicar el Ministeri de Salut: persones majors i dependents, personal sanitari, personal sociosanitari i dependents no institucionalitzats.

Cal recordar que el Servei de Salut ha invertit 229.022,92 euros en l’adquisició de quinze ultracongeladores que permetran mantenir les vacunes a -86oC. Estaran distribuïts a hospitals i centres de salut de la manera següent: 10 a Mallorca, 2 a Menorca, 2 a Eivissa i 1 a Formentera. A més, el Servei de Salut també ha comprat quinze congeladors de -20oC, per valor de 53.468 euros i ja disposa d’un milió de xeringues emmagatzemades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT