DIES DE GLÒRIA AMB FORT TEMPORAL MARÍTIM, PLUJA I VENT

1543
Foto: Quica Vilanova

La tempesta Glòria ha arribat al municipi de Pollença en dies de festa, diumenge 19 de gener i dilluns 20 de gener, dia de Sant Sebastià, amb un fort temporal marítim, però també pluja i vent. Tot i amb això, exceptuant les conseqüències pels fenòmens costaners, no s’han produït desperfectes de consideració.

Un dels panells que tanquen el solar de l’antiga Peixateria va caure amb la ventada d’aquests dies.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), en aquests moments, Pollença està en alerta taronja per fenòmens costaners fins a la mitjanit i en alerta groga per pluja i vent interior. L’alerta groga per pluja acaba a les 16 hores i per vent interior, a les 18 hores. Des de l’AEMET, apunten que es poden produir onades d’entre 4 i 6 mesos pel fort vent de component Est i Nord-est. Pel que fa a les precipitacions, la possibilitat de pluja se situa entre el 40 i el 70 per cent, i, sobre el vent interior, les bufades de vent poden assolir puntes de 80 quilòmetres per hora.

Els torrents del municipi han corregut, però en cap cas han sortit de mare. Foto: Xesca Serra.

Aquesta predicció s’afegeix a dos dies de tempesta durant els quals, a Pollença, s’han recollit 98’4 litres per metre quadrat (50’2 dia 19 de gener i 48’2 dia 20 de gener); al Port, 79 litres per metre quadrat (37’6 dia 19 de gener i 41’4 dia 20 de gener) i, a Formentor, 56 litres per metre quadrat (25’2 dia 19 de gener i 25’2 dia 20 de gener).

La pluja ha inundat finques que no han pogut absorbir els prop de cent litres caiguts en 48 hores. Foto: Xesca Serra.

El vent ha bufat de component Nord, Nord-est i Est amb ràfegues que, el 19 de gener, arribaren a puntes de 120’7 quilòmetres per hora i mitjanes de 46’2 quilòmetres per hora a Formentor.

PUBLICITAT
El temporal ha entrat dins la tranquil·la badia de Pollença. Foto: Xesca Serra.

El temporal marítim ha causat nombrosos desperfectes a embarcacions amarrades dins la badia de Pollença. També l’onatge a la Cala Sant Vicenç ha pegat fort. A més a més, al camí de Síller, devers cala Carbó, la Policia Local va haver de senyalitzar la caiguda d’una roca damunt la calçada.

A Sant Vicenç, els temporals són espectaculars. Foto: Xesca Serra.

Per altra banda, el 19 de gener, un xiprer de la zona de cal Qüec i un pi de la mateixa carretera de Pollença a Lluc, al quilòmetre 7, varen caure damunt la calçada motiu pel qual es va haver d’avisar Protecció Civil i Bombers del Consell de Mallorca, perquè els retiressin.

L’onatge a cala Molins ha estat molt intens. Foto: Xesca Serra.

A banda d’aquestes dues incidències, la Policia Local informa que han caigut branques, però res greu. De fet, la pluja tampoc ha causat problemes, ja que tots els torrents han funcionat molt bé i no s’han hagut de tallar camins per la crescuda dels cabals. Això sí, els torrents corrent, ja que sobretot per la zona de Lluc les precipitacions han superat els 200 litres per metre quadrat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT