DIES DE CONFUSIÓ ENTRE LA REALITAT I LA FANTASIA

251
Fotografia cedida per Jordi Albis.

Si aquest 2021 fos un any normal, amb això es vol dir que la pandèmia del coronavirus no amaràs la realitat, els dies a venir estarien marcats pel Carnaval, o sigui dies de confusió entre la realitat i la fantasia. De fet, la transgressió, la disbauxa… defineixen els Darrers Dies abans de la Quaresma. Tanmateix, però, les coses no són sempre allò que semblen.

Sense anar més enfora, la fotografia que avui ocupa aquesta secció ben bé podria ser dels Carnestoltes. De fet, més d’un de vosaltres, haurà reconegut entre aquest grup de joves al pollencí Jordi Albis vestit diguem-ne que de manera estranya: amb gel·laba i turbant.

Resulta, però, que, cap allà l’any 1959, Jordi Albis feia el servei militar a El Aaiun (Sàhara), que per aleshores era província espanyola, i amb alguns companys es retrataren amb la vestimenta típica d’aquell indret al mig del desert.

Ara bé, podem considerar que hi ha transgressió, hi ha fantasia…? És mal de dir, potser hauríem d’anar a cercar la intenció dels actors per determinar si, en aquest cas, la roba és vestit o disfressa, se senten part d’una realitat o d’una fantasia? Qui ho sap…?

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT