DEL DIA DE LA DONA AL “MES DE LA DONA”

386
Teatre de Barra
Escena d'una de les peces de Teatre de Barra que representaren a Pollença fa alguns anys.

Avui, dimecres dia 8 de març, és el Dia Internacional de la Dona i, a les 20 hores, al Club Pollença, hi haurà una sessió de cafè-teatre de barra durant la qual s’interpretaran les peces Interruptus i Urgències 24 hores del cicle “Dones a escena”, o sigui peces escrites per dramaturgues que retraten diferents perfils de dona, a partir de distints gèneres teatrals, tot reivindicant la igualtat o denunciant la injustícia de la discriminació de gènere.
L’any 1975, l’Organització de Nacions Unides va declarar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, per commemorar aquell 8 de març de 1857, en què un grup de treballadores tèxtils sortiren pels carrers de Nova York protestant per les miserables condicions en què treballaven i reivindicant millores pels seus drets laborals. Des d’aleshores ençà, cada 8 de març, se celebra l’efemèride. Aquest 2017, l’àrea de Benestar Social de Pollença impulsa que el mes de març esdevengui el “Mes de la dona”. Per això, i conscients que reivindicar la plena representació de la dona és cosa de tot l’any, s’han acollit al programa Genèrica de la direcció insular d’Igualtat del Consell de Mallorca. D’aquesta manera, arribaran a Pollença diverses activitats enfocades a la reflexió i a l’actuació de les dones al món.
Més enllà d’avui, està programat que dia 15 de març, a les 17 hores, al Local de Benestar Social (carrer Cecili Metel, número 1 de Pollença) un taller per a pares i mares amb fills d’edats compreses entre els 3 i els 17 anys. Amb el nom d’Eduquem amb igualtat, el taller tractarà sobre coeducació i prevenció de la violència de gènere des de l’àmbit familiar.
Les persones interessades en participar en aquest taller, s’han d’inscriure abans de dia 10 de març. Les preinscripcions es poden realitzar a qualsevol hora a través del correu electrònic educadora@ajpollenca.net; i, entre les 8 i les 15 hores, de dilluns a divendres, telefonant (971531430 o 971866975) o passant per les oficines de Serveis Socials (al carrer Sant Domingo, número 4 -1r, de Pollença, o al carrer Metge Llopis, número 1, bxs, 2a. porta –al Centre Cultural Miquel Capllonch del Port). La inscripció és gratuïta, però cal facilitar un seguit de dades com ara nom i llinatge, telèfon de contacte i si necessitaran servei de ludoteca.
Entre el 17 de març i el 7 d’abril, a les dependències municipals del Centre Cultural Miquel Capllonch del Port de Pollença, es durà a terme un taller per aprendre a “Treballar sà”. Es tracta d’un taller de 4 sessions de 2 hores cada una, durant les quals es presentarà l’entrenament bàsic de la motricitat corporal aplicat a les feines dins l’hostaleria. Els dolors, el cansament i les malalties associades al treball en l’hostaleria, es poden millorar educant el moviment corporal sà que utilitza els recursos naturals del cos i es tradueix en estats anímics més beneficiosos i plaents.
El taller està adreçat a empleades de la llar, cambreres de pisos, treballadores de neteja, restauració i manteniment.
Les sessions seran el 17, el 24 i el 31 de març, i el 7 d’abril, entre les 10 i les 12 hores. El termini per inscriure’s també acaba el dia 10 de març i, com el d’Eduquem amb igualtat, és gratuït. Les preinscripcions es poden realitzar a qualsevol hora a través del correu electrònic educadora@ajpollenca.net; i, entre les 8 i les 15 hores, de dilluns a divendres, telefonant (971531430 i 971866975) o passant per les oficines de Serveis Socials (al carrer Sant Domingo, número 4 – 1r, de Pollença, o al carrer Metge Llopis, número 1, bxs, 2a. porta –al Centre Cultural Miquel Capllonch del Port). La inscripció és gratuïta, però cal facilitar un seguit de dades com ara nom i llinatge, telèfon de contacte i si necessitaran servei de ludoteca.

Nadia Ghulam
Organitzada per l’Obra Cultural Balear de Pollença, dilluns 13 de març, a les 19’30 hores, a can Llobera, hi haurà una conferència de Nadia Ghulam, la jove afganesa que va sobreviure al règim dels talibans fent-se passar per un home durant deu anys. Nadia parlarà sobre la situació d’Afganistan i sobre la seva experiència vital.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT