DIA 19 D’OCTUBRE COMENCEN A VACUNAR CONTRA EL GRIP

235

A partir del 13 d’octubre, varen començar a posar les primeres vacunes a les residències de persones majors i també al personal sanitari. Aquest dilluns 19 d’octubre, les vacunes de grip ja s’administraran als grups de risc i les dues darreres setmanes es podrà vacunar qui vulgui, mentre hi hagi vacunes.

Estan cridats a vacunar-se les embarassades, totes les persones majors de 65 anys, aquelles que pateixen malalties respiratòries o del cor, que tenen problemes renals, malalties al fetge, diabetis o algun tipus d’immunitat suprimida. També és recomanable que es vacunin els treballadors dels serveis d’emergència com ara bombers, policies i voluntaris de protecció civil, així com treballadors de centres educatius. Tampoc és de més que es vacunin aquelles persones que estan en contacte amb alguns dels grups de risc fins ara esmentats, molt especialment aquells que tenen cura de persones malaltes.

Per vacunar-vos, cal telefonar al mateix Centre de Salut de Pollença per demanar cita prèvia. La vacuna del grip és gratuïta i la dosifiquen a qualsevol persona, sigui o no usuària de la seguretat social.

Aquest 2020 i per mor de la pandèmia del coronavirus, la campanya de vacunació del grip s’ha avançat dues setmanes respecte l’habitual, ja que, des del ministeri de Sanitat, la mesura volen reduir decessos i complicacions a persones vulnerables, però també evitar una sobrecàrrega als hospitals i centres de salut davant la possibilitat que coincideixin l’epidèmia del grip amb la pandèmia de covid-19.

PUBLICITAT

A més a més, segons experts, la vacuna del grip pretegeix també els casos greus de coronavirus. En aquest sentit, l’expert viròleg de l’hospital univesitari de Son Espases de Palma, Jordi Reina, apuntava a la premsa autonòmica que “s’ha vist que el grup de persones vacunades contra el grip pateix casos de coronavirus menys greus i té menys ingressos hospitalaris”. Tot i que “no dic que eviti el contagi de coronavirus, però pot fer que els casos siguin més lleus”, puntualitzava.

Tot i que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) preveu una temporada 2020-21 de baixa incidència del grip, es recomana vacunar al màxim nombre de persones possibles.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT