DEU NOUS POSITIUS I CANVI DE PROTOCOLS DE SEGUIMENT DELS CONTACTES

1222

La coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero, informa que ahir es varen diagnosticar deu nous contagis de coronavirus i es donaren deu altes, amb la qual cosa el nombre de casos actius es manté en 32 persones amb infecció per SARS-CoV-2.

Per altra banda, la mateixa Doctora Valero apunta que “ahir ens van notificar un canvi en el protocol de seguiment dels contactes donada l’elevada incidència a nivell de Balears i la incapacitat d’assumir la realització de PCR d’entrada i de sortida a tots els contactes”.

De fet, “a partir d’ahir entram en escenari C, cosa que suposa vàries diferències amb el que feiem fins ara”, explica la Doctora Valero qui detalla que:

  • “Els casos que donin positiu en un test d’antígens al Centre de Salut ja no se’ls farà PCR per determinar variant.
  • Als contactes estrets dels positius, no se’ls farà PCR d’entrada. S’indica l’aïllament de 10 dies des del darrer contacte amb el positiu, que això no canvia, i es farà una PCR als 7dies. Malgrat aquesta PCR sigui negativa s’ha de mantenir l’aïllament fins al dia 10 inclòs. O sigui, que si algú es contacte d’un positiu, s’ha d’aïllar i ha de contactar amb el Centre de Salut [ 971532301 o al 971533041] o amb la Central covid, on explicarem com s’ha de fer l’aïllament i programarem la PCR.
  • Els contactes estrets vacunats amb les dues dosis, si no sabem la variant del virus del cas positiu, no hauran de fer aïllament estricte, sí que hauran d’evitar esdeveniments multitudinaris, contacte amb persones no vacunades o vulnerables i dur la mascareta.”
PUBLICITAT
PUBLICITAT