DENTISTAS SOBRE RUEDAS I RUTA DE LA LUZ INSTAL·LARAN UNA ÒPTICA COMPLETA AL SENEGAL

607

Les organitzacions no guvernamentals Dentista Sobre Ruedas i Ruta de la luz instal·laran una òptica completa a Missirah (Senegal).

Aquest projecte és possible gràcies a la donació dels equips per part d’un òptic de Cione (Audiovisión Leganés) i també al suport logístic i transport de la companyia de paqueteria urgent Correos Express, que s’ha fet càrrec del transllat a Espanya des de l’origen fins a Palma, seu de Dentistas Sobre Ruedas. Ara, viatjarà en barca fins al Senegal gràcies a la cessió gratuïta d’un contenidor per part de Boluda Corporación Marítima.

Missirah és una petita població situada al sud del Senegal, on des de 2012, Dentistas Sobre Rueda desenvolupa el “Proyecto Adama” de promoció a la salut.

Anualment, voluntaris de diferents àmbits es desplacen cap a Missirah per oferir els seus serveis, especialment, en matèria de salut i educació. Conscients de la realitat que es viu a Senegal, any rere any, el programa amplia horitzons integrant en el seu equip de cooperats, progressivament, professionals d’altres disciplines tant sanitàries com no sanitàries: medicina general, educació i sensibilització, pròtesi dentals, tractaments de residus i òptica.

PUBLICITAT

En aquest context, va ser el mes de novembre de 2020, quan la Fundació Cione Ruta de la Luz i Dentistas Sobre Ruedas formalitzaren la seva col·laboració mitjançant la signatura d’un convenir per incrementar i mantenir els seveis òptics en el projecte, que ja abans es prestaven de manera ocasional.

La donació d’una òptica completa, amb tots els equips, després de la jubilació d’un dels òptics que han exercit la seva tasca professional a Cione Grupo de Òpticas (Audiovisión Leganés) és a l’origen d’aquesta nova fita d’Adama, destinat a fer molt bé a persones que ho necessiten i que, d’altres manera, no tendrien accés a la salut visiual.

L’empresa Correos Express, filial de paqueteria urgent del Grup Correus, ha fet possible el transllat complet a cost zero des de l’òptica d’origen, a Madrid, fins a la seu de Dentistas Sobre Ruedas a Palma, posant així de manifest una vegada més el seu compromís i solidaritat amb els més necessitats. “Agraïm tremendament la generositat de Correos Express, ja que es tracta de material voluminós i de molt pes. A més a més, Correos Express no només s’ha bolcat amb aquest projecte. La seva col·laboració amb els nostres projectes de cooperació és constant i discreta”, senyala la gerent de Ruta de la Luz, Cristina López-Mora.

Una vegada que ha arribat a Palma, on hi ha la seu de Dentistas Sobre Ruedas, l’òptica voluntària i coordinadora de la Fundació Dentistas Sobre Ruedas, Myriam Portela, revisarà a consciència tots els equips absn que surtin cap a la seva ubicació final a Missirah. “Les possibilitats de servei que obrirà la instal·lació de l’òptica allà són enormes posat que les revisions visutals es podrien dur a terme en les mateixes condicions que disfrutam a Espanya i durant tot l’any”, afegeix Cristina López-Mora.

Per la seva part, Dentistas Sobre Rueas, gràcies al patrocini de Boluda Corporació Martítima, que ha posat a la seva disposició un contenidor, enviarà i muntarà l’equip a les instal3lacions de l’Acadèmia Dental-Casa de Salut DSR, inagurades a finals de 2019. “Amb l’ajuda dels nostres col·loraboradors anam consolidant allò que en principi semblava un somni, el de dur la salut i l’educació a centenars de persones al Senegal des dels valors de bondat, solidaritat, interculturalitat i de respecte”, apunta el president de la Fundació Dentistas Sobre Ruedas, Alfonso Jaume Campomar.

La tasca d’ambdues entitats s’ampliarà també a la formació de personal local perquè dirigeixi el futu taller òptic. “Agraïm moltíssima a Cristina i a Ruta de la Luz la confiança dipositada en el projecte de Dentistas Sobre Ruedas i el seu suport amb donacions d’ullers de RX i l’enviament de material des d’Espanya”, comenta Myriam Portela.

Òptica al magatzem de Madrid.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT