DEMÀ ES PRESENTA EL RECULL DE PONÈNCIES SOBRE RAMON PICÓ I CAMPAMAR

56

Demà, dimecres 28 de febrer, a les 20 hores, a can Llobera, hi haurà la presentació del llibre Ramon Picó i Campamar. Un home de la renaixença, en el qual es recullen les ponències presentades durant les jornades d’estudis sobre aquest literat pollencí que, a més a més, destacà en el moviment de recuperació de la identitat cultural i social de Catalunya. De fet, més enllà de conrear la literatura en llengua catalana, Ramon Picó i Campamar s’involucrà en el naixement del catalanisme polític.

La presentació anirà a càrrec del coordinador de l’obra i de les jornades, Pere Salas, i de la biògrafa de Ramón Picó i coautora de l’obra, Margalida Tomàs.

Nascut a Pollença l’any 1848, Ramon Picó es traslladà a Barcelona quan tenia 11 anys i allà fixà la residència habitual, per bé que mai no va tallar els lligams amb la seva terra natal.

Professionalment, va ser l’home de confiança del compte Güell. Paral·lelament, va destacar en el camp de la poesia i del teatre, però, a més a més, fou president del Centre Excursionista de Catalunya i de l’Ateneu Barcelonès. Fet i fet, Ramon Picó i Campamar aconseguí adquirir el prestigi social que pocs haguessin augurat al fil del saig de Pollença. Morí a Barcelona l’any 1916.

PUBLICITAT

Més enllà de conrear la literatura en llengua catalana, Ramon Picó i Campamar s’involucrà en el naixement del catalanisme polític.

Ramon Picó i Campamar. Un home de la Renaixença és el resultat de les jornades d’estudis titulades “Ramon Picó i Campamar (1848-1916) i el seu temps” celebrades els dies 20, 21 i 22 d’octubre de 2016 al casal de can Llobera de Pollença.

Les jornades s’emmarcaven dins l’Any Ramon Picó 2016 que proclamà per unanimitat l’ajuntament de Pollença en el Ple del 29 d’octubre de 2015. Foren organitzades per l’Ajuntament i gaudiren del suport acadèmic del departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB. Els professors Sebastià Serra, Antoni Marimon, Damià Pons i Pere Salas integraren el comitè científic.

Com les Jornades, el volum Ramon Picó i Campamar. Un home de la Renaixença ha estat coordinat per Pere Salas, té 326 planes i és el número 27 de la col·lecció Els Fiters que El Gall Editor dedica a l’assaig.

PUBLICITAT
PUBLICITAT