DEMÀ DEMATÍ, A POLLENÇA I AL MOLL, CONSULTA SOBRE MONARQUIA O REPÚBLICA

266

Demà, dissabte 14 de maig, entre les 10 i les 13’30 hores, a la plaça Major de Pollença i a la plaça Miquel Capllonch del Port, es podrà participar a la votació de la Plataforma de Consulta Popular Estatal de Monarquia o República. O sigui que tothom que vulgui manifestar la seva opinió sobre l’Estat que volen (Monarquia o República) tendrà l’oportunitat de dir-ho a través d’aquesta consulta que, a nivell estatal, se celebrarà amb l’objectiu de forçar un referèndum sobre aquesta qüestió.

La votació és oberta a tots els ciutadans majors de 16 anys.

I és que un grup de pollencins s’ha adherit a la Plataforma de Consulta Popular Estatal de Monarquia o república que organitza per aquest dissabte 14 de maig, aquesta mateixa consulta arreu de l’Estat espanyol. De fet, es calcula que hi haurà més de 1.000 meses repartides per Espanya i algunes altres a l’estranger (Brusel·les, Londres o París, per exemple).

Plataforma de Consulta Popular Estatal de Monarquia o República

La Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República es va constituir l’any 2019. Durant aquests tres anys, han participat en nombroses organitzacions i col·lectius amb l’objectiu primordial de constituir “una via d’expressió i un acte democràtic” per reivindicar “el nostre dret a decidir sobre tot allò que ens incumbeix”.

PUBLICITAT

I és que “a les societats democràtiques els pobles decideixen sobre totes les qüestions que els concerneixen, entre les quals hi ha sobre una de les importants, la forma d’Estat. La majoria de la població actual no va tenir oportunitat de votar la Constitució del 1978; però qui sí que ho va poder fer, no va tenir l’opció d’escollir sobre la forma d’Estat, ja que va ser furtat del debat en l’anomenada transició democràtica”, expliquen des de la plataforma.

“Nombroses organitzacions i col·lectius hem constituït una Plataforma unitària, àmplia i plural per impulsar una Consulta Popular Estatal Monarquia o República i que la ciutadania es pugui pronunciar sobre una dʻaquestes dues opcions”, explica l’associació.

“Som conscients que aquesta Consulta no podrà tenir un caràcter vinculant, però és una via d’expressió, un acte democràtic amb què, a més, exercim el nostre dret a decidir sobre tot allò que ens incumbeix”, afegeixen.

PUBLICITAT