DEMÀ COMENÇA EL PROGRAMA DE VISIBILITZACIÓ LGTBI+

99

Demà, dissabte 22 de juny, a les 11 hores, comença el programa de visibilitació LGTBI+ amb un contacontes per la igualtat a càrrec de Margarita París, a la Biblioteca Municipal de Can Llobera, a Pollença. Es grtuït però cal inscripció prèvia.

Demà mateix, 22 de juny, entre les 17 i les 23 hores, al Local Social de l’Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP), hi haurà Lady night, un horabauxa organitzat per l’associació juvenil Onit, amb música, còctels i activitats diverses amb l’objectiu de donar suport a la igualtat de les dones i la diversitat afectiva sexual.

PUBLICITAT

Dia 24 de juny, al parc infantil del carrer Cecili Metel de Pollença, hi haurà una activitat infantil a favor de la diversitat durant la qual crearan la bandera LGTBI+, compartiran pensaments positius a favor de la diversitat, pintaran gafes d’estendre amb els colors de la bandera LGTBI+ per penjar els pensaments per defensar la diversitat i fer de Pollença un municipi més inclusiu.

Els actes del programa de visibilització LGTBI+ continuaran el 28 de juny, a les 20 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, amb la projecció del documental En Femme, dirigit per la doctora en Antropologia Social i Cultural, Alba Barbé i Serra amb col·laboració del Club EnFemme de Barcelona. L’objectiu del documental és donar un marc de reconeixement a les persones que practiquen “cross-dressing” i de la comunitat trans, sensibilitzar sobre les violències de gènere, l’homofòbia i la transfòbia, i conscienciar sobre “les conseqüències que té la imposició d’identitats rígides per al desenvolupament integral de la persona”. Per això, després de visibilitzar el documental s’encetarà una tertúlia sobre transvestisme i altres qüestions relacionades amb la identitat de gènere.

El Club EnFemme, un petit refugi per a l’anominat a la metròpolis de Barcelona, obre la porta al secret: “m’agrada vestir-me de dona”. A poc a poc descobrirà la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix posicionar-se contínuament.

Amb el “boom” d’internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se com a “cross-dressers”. No els encaixava la imatge que deixà en herència “la travesti” amb els moviments d’alliberament sexual durant el tardofranquisme o la Transició. En Femme revela el silenci d’una vivència que ja no es pot mantenir oculta, però també la solidaritat i la importància del plaer a l’hora de construir la identitat.
El membres del Club EnFemme afronten amb valentia la recerca de la seva identitat com a “cross-dressers” i les conseqüències de donar-li espai: el risc d’allunyar-se de la seva zona de confort i perdre la família, la feina o els amics, per passar a ser el centre de totes les mirades o fins i tot d’agressions.

També es recull el punt de vista de les seves famílies, amb el testimoni de la Carme. L’any 2009, just tres dies abans del seu 25è aniversari de casament, el seu marit li va confessar que era un “cross-dresser”. Vuit anys després, la Carme recupera els diaris que va escriure recollint les emocions i situacions viscudes a partir d’aquell moment. Són uns anys de descoberta, del seu marit i d’ella mateixa, d’un camí vital que transiten amb les seves dues filles.

Finalment, el 2 de juliol, a les 18 hores, al parc infantil del carrer Cecili Metel de Pollença, es farà un taller de “transpolseres”, que conduirà Chrysallis. Aquest mateix taller es repetirà el dia 5 de juliol, a les 18 hores, al parc infantil de l’edifici Miquel Capllonch del Port. La idea és que és infants vagin a crear una polsera o braçalet amb els colors de la bandera transsexual.

 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT