DEMÀ ARRENCA EL TRANSPORT ESCOLAR DES DE SANT VICENÇ

253
Tots els infants de Sant Vicenç disposaran de transport escolar el proper curs.

Demà, 14 de setembre, arrenca el servei de transport escolar per als infants que resideixen a la Cala Sant Vicenç i s’escolaritzen a centres públics de Pollença.

Per tant, les famílies amb infants en edat escolar d’entre 6 i 16 anys (o sigui d’Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria), poden sol·licitar el transport escolar a través de la secretaria dels propis centres i emplenar la sol·licitud i informar-se del funcionament d’aquest nou servei.

Com el curs passat, cada dia a les 7’40 hores, l’autobús escolar recollirà els infants a les aturades de cala Barques i del carrer Temporal. Una vegada a Pollença, el bus farà una primera aturada davant el Centre d’Educació Infantil i Primària Joan Mas i, a continuació, arriba fins al CEIP Costa i Llobera, on baixen els alumnes d’aquest centre i els de l’Institut d’Educació Secundària Guillem Cifre de Colonya. Des d’aquí, una monitora acompanya aquests alumnes fins al seu centre, on és difícil l’accés per a l’autobús.

Per a la tornada cap a casa, l’autobús recllirà primer els alumnes del CEIP Joan Mas i a les 14’05 hores, esperarà a fora del CEIP Costa i Llobera, on recollirà els alumnes d’aquest centre i els de l’Institut que, novament, arribaran allà acompanyats per una monitora. Finalment, els retorna a Sant Vicenç, on fa aturada a cala Barques i al carrer Temporal.

PUBLICITAT

Aquest servei és gratuït, però està limitat als alumnes que cursen l’educació obligatòria a centres públics.

Precedents

Després d’anys de lluita, el curs 2019-2020 va començar a funcionar el servei de transport escolar per als al·lots que resideixen a la Cala Sant Vicenç que, com tot, es va veure afectat per la pandèmia de coronavirus. Així que, mig any després d’haver-se suspès el servei, demà diumenge 14 de setembre, es reprèn el transport escolar per als infants de Sant Vicenç que van a centres públics.

De la trentena d’al·lots en edat escolar que hi ha Sant Vicenç, els alumnes de Monti-Sion queden fora d’aquest servei pel fet de ser un centre escolar. Els alumnes dels centres educatius Joan Mas, Costa i Llobera i Guillem Cifre de Colonya comparteixen un autobús de 55 places. En aquest sentit, el regidor d’Educació de l’ajuntament de Pollença, Josep Marquet, apunta que “és un despropòsit que, pel simple fet de ser un centre concertat, els alumnes de Monti-Sion no puguin fer ús d’aquest servei el cost del qual l’Ajuntament està disposat a pagar”. I és que la conselleria d’Educació no vol crear un precendent en el transport escolar dels centres públics i privats.

Marquet assegura estar treballant perquè els alumnes de Monti-Sion que viuen a Sant Vicenç també puguin fer ús del servei de transport escolar. Això no obstant, de moment, el servei funcionarà com va fer el curs passat quan, després de dos desafortunats intents a mitjan mes de setembre, el servei de transport escolar s’estrenà el dimarts 1 d’octubre de 2019.

PUBLICITAT
PUBLICITAT