DECISIONS JUDICIALS FAVORABLES A L’AJUNTAMENT EN DUES CAUSES DIFERENTS

592
L'actal batle, Bartomeu Cifre, i Miquel Àngel March, batle anterior, en dues imatges d'arxiu

La causa oberta en contra del batle de Pollença, Bartomeu Cifre, i el gerent d’EMSER, Bartomeu Servera, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa durant municipalització del servei d’aigua de Cala Sant Vicenç, ha estat arxivada.

El juny del 2014 el servei d’aigua potable de Cala Sant Vicenç va passar a ser titularitat d’EMSER, empresa municipal de serveis de l’Ajuntament de Pollença. Aquest canvi permeté modernitzar el servei d’aigua i garantir l’accés a l’aigua potable de totes les cases del municipi. Els veïns de Cala Sant Vicenç a causa d’aquest canvi, hagueren d’assumir algunes despeses. Segons informacions aparegudes avui a la premsa autonòmica, un d’aquests veïnats, que no volia pagar 300 euros per un nou comptador d’aigua, va denunciar al batle i al gerent d’EMSER, per un delicte d’amenaces i per prevaricació. Segons el denunciant, els veïns varen ser amenaçats amb un tall d’aigua si no abonaven els doblers del nou comptador. A més el denunciant els acusava de cobrar quantitats de doblers que no havien estat sotmeses a cap tràmit administratiu.

La denuncia primer es va fer per via administrativa i va ser arxivada, per la qual cosa el denunciant va fer passar a la via penal. El 2017, el batle i el gerent d’EMSER varen haver de declarar al jutjat d’Inca per aquesta causa.
Ara s’ha decretat el sobreseïment provisional de la causa, després que els demandants renunciassin a mantenir la causa oberta.

El TSJB dictamina a favor de l’Ajuntament en el cas de la concessió del Bar del Poliesportiu

L’any 2016, quan governava l’anterior equip presidit pel batle Miquel Àngel March, l’Ajuntament de Pollença va ser denunciat per una presumpta concessió irregular del bar del poliesportiu del Port de Pollença. L’empresa que havia quedat segona en el concurs denunciava que l’empresa que havia aconseguit l’adjudicació havia estat afavorida intencionadament i de manera irregular durant el procés.

PUBLICITAT

Ara el TSJB (Tribunal Superior de Justícia de Balears) ha dictat una sentència favorable a l’Ajuntament que avala el procés d’adjudicació. Aquesta sentència desestima un recurs d’apel·lació que s’havia fet contra una sentència anterior que ja era favorable a l’Ajuntament.

PUBLICITAT