DE POLLENÇA A LOS ANGELES, “LA MUJER NO EXISTE” SELECCIONAT AL FESTIVAL LA LIVE

935
A part d'autora i directora de La mujer no existe, la pollencina Maria Rotger dona vida a George Sand (foto) i a Elena Francis.

El curtmetratge La mujer no existe de la companyia Disperses ha entrat a la selecció oficial del festival de cinema LA Live Film Fest de Los Angeles (Estats Units d’Amèrica). D’aquesta manera, la pollencina Maria Rotger i les altres dues ànimes de la companyia Disperses, Mònica Fiol i Marian Vilalta, han fet arribar fins als Estats Units d’Amèrica (EUA), Clara Hammerl, figura clau del projecte de Colonya, tant de l’escola com de l’entitat financera.

Escrit i dirigit per Maria Rotger, qui també interpreta George Sand (una altra de les dones d’aquest documental) i Elena Francis (aquesta dona que no existia, però tenia un consultori ben real), La mujer no existe ha comptat amb la col·laboració d’altres dos pollencins: l’historiador Pere Salas i el músic Josep Sina, que a més d’editar el curtmetratge, toca el contrabaix. De fet, la música es converteix en part fonamental de La mujer no existe, posant-hi emoció i transmetent la veritat dels fets i de les vides d’aquestes dones tan remarcables.

La mujer no existe és un documental que gira entorn de tres dones essencials en la història de Mallorca: l’escriptora George Sand, la pedagoga Clara Hammerl i l’activista Aurora Picornell. Tres dones reals que es contraposen a una persona inexistent, però igualment real, com va ser Elena Francis i els seu popular consultori radiofònic. De fet, el curtmetratge s’emmarca dins el projecte de Disperses Radiofémina, un projecte de disperses que té el consultori d’Elena Francis com a punt de partida, però amb un objectiu radicalment diferent: difondre la cultura creada per dones, a partir de l’anàlisi de temes de gran actualitat i vigència.

La mujer no existe és el segon curtmetratge escrit per la pollencina Maria Rotger qui es va donar a conèixer com a creadora amb Laura in between, un curtmetratge que va ser semifinalista a l’IndieX Film Festival i seleccionat a l’Independent Shorts Awards, tots dos festival de Los Angeles.

PUBLICITAT

Maria Rotger combina la creació de guions en diferents formats (curtmetratge, sèries de televisió i cinema) amb la col·laboració amb la companyia Disperses i la seva feina a Signewords.

Radiofémina

A partir del llibre Las cartas de Elena Francis. Una educación sentimental bajo el franquismo de Armand Balsebre i Rosario Fontova, neix el projecte de Radiofémina que, com s’ha dit abans, parteix del popular consultori radiofònic per donar difusió a la cultura creada per dones, a partir de l’anàlisi de temes de gran actualitat i vigència.

Aquest projecte consisteix en un seguit de vídeos que publicaran al canal YouTube de Disperses. Aquests vídeos també es projectaran a teatres, a través d’un espectacle en directe.

PUBLICITAT
PUBLICITAT