De la visita de la Mare de Déu de Fàtima a Pollença

631
Fotografia cedida per Margalida Martorell

L’estiu de 1954, la Mare de Déu de Fàtima va visitar Pollença, on va romandre alguns dies al Convent de Sant Domingo i a la Parròquia.

Dins el Claustre, es va muntar un altar expressament construït per a l’ocasió que simulava un núvol. De fet, era allà davant on un grup de pastorets representava la trobada de la Mare de Déu de Fàtima.

Un d’aquests grups de pastorets és el que podeu veure a la instantània. Es tracta dels infants Maria Rull, Pep “de can Blanc” i Margalida Martorell. Tot i amb això, segons explica el mateix Pep, hi havia altres tres nins que feien la mateixa representació i així, uns i altres, podien descansar.

A banda d’aquesta funció, durant els dies que la Mare de Déu de Fàtima va ser per Pollença, es feren altres activitats, processons, rosaris… Segons va explicar Bernat Cifre, la Mare de Déu va arribar procedent de la Pobla, on l’estada havia estat de pinyol vermell. Per la seva banda, Pep “de can Blanc” recorda que de Pollença va anar cap a Búger i que va fer el trajecte dins un camionet que Mestre Paco va transformar amb una carrossa que era de veure.

PUBLICITAT

L’any 1917, coincidint amb la Revolució Russa, la Mare de Déu de Fàtima va aparèixer a tres pastorets amb el missatge que, cada dia 13 de mes, anessin al mateix lloc on l’havien descoberta. A més de demanar que resessin el rosari cada dia, la Mare de Déu va vaticinar diferents fets que es compliren.

Pel que fa a la imatge que va visitar Pollença el 1954, es tracta de la imatge peregrina de la Mare de Déu de Fàtima, una verge viatgera que, com el seu nom indica, volta pel món a fi d’apropar-se a aquells fidels que no es poden desplaçar fins a Portugal.

Després de la visita una devota família pollencina es va fer càrrec de les despeses per adquirir una imatge de la Mare de Déu de Fàtima que encara ara està dins l’església parroquial.

PUBLICITAT