DARRER CAP DE SETMANA D’ESTIU AMB ACTIVITAT SOCIAL I CULTURAL A POLLENÇA

80

Les opcions per aquest cap de setmana a Pollença són diverses. Des d’un mercadet solidari, a un congrés sobre mindfullness, passant pel teatre i el circ. Pegau una ullada al que ve més abaix i no penseu que no vos interessa abans de llegir les propostes.

I CONGRÉS D’ALZHEIMER I MINDFULNESS

Avui divendres 21 és el dia mundial de l’Alzheimer i coincidint amb aquesta conmemoració començarà el primer congrés d’Alzheimer i Mindfulness, que s’extendrà durant tot aquest cap de setmana al Club Pollença. Durant aquests tres dies tindran lloc tallers pràctics i xerrades de diferents especialistes tant en el camp del Mindfullness com en el tractament de malalties degeneratives com l’Alzheimer. Durant el congrés s’analitzaran els beneficis del Mindfulness a l’hora de conservar les capacitats cognitives dels pacients en les primeres fases de la malaltia.

Avui a les 18 hores tindrà lloc l’acte inaugural i la conferència d’un dels ponents més destacats d’aquestes jornades, Domingo Quintana. Una vegada acabada la xerrada hi haurà l’actuació del grup Ballugall. La resta de xerrades i taller les podeu consultar al programa que us mostram a continuació.

PUBLICITAT

Tot i que el congrés va dirigit a professionals de la salut, cuidadors i malalts, també hi pot participar qualsevol persona que estigui interessada. El preu per participar, fins al 31 d’agost era de 100 euros, i qui s’apunti ara haurà de pagar 125 euros.

REUNIÓ INFORMATIVA TALLER DE TEATRE PER A JOVES

Aquest divendres 21 de setembre, a les 20 hores, al Club Pollença, hi ha una reunió informativa per a tots aquell al·lotes d’entre 12 i 17 anys que vulguin participar al Taller de teatre per a joves.

Els professors Carles Pujols i Jaume Xuia explicaran el projecte del taller de teatre que tenen previst per al curs 2018/19. Per suposat, també respondran els dubtes i tot allò que els demanin els joves aprenents d’actor pollencins.

El Taller de teatre per a joves començaran el mes d’octubre, en horari encara per determinar, i acabarà pel mes de març. Durant aquest mig any, els al·lots i al·lotes aprendran tècniques d’interpretació que també posaran en pràctica.

TEATRE A L’ESCOLA DE MÚSICA: GUIUM O LA CIUTAT ADORMIDA

El dissabte 22 de setembre, a les 20’30 hores, al pati de l’Escola de Música, hi haurà teatre: de la mà de les companyies La Fornal d’Espectacles i Tau Teatre, arribar Guium o la ciutat adormida.

Dirigida per Victor Muñoz i interpretada per Toni Lluís Reyes, Erika Alonso i Eva Barceló, Guium o la ciutat adormida recull un relat en què realitat i ficció es donen la mà i topen amb un tema ben d’actualitat: els interessos econòmics. Pep i Maria són dos encarregats de l’arxiu municipal d’un poble. Un matí, quan Marta arriba a la fina troba el cos sense vida de Pep. Un atac de cor, diuen. En Jordi és el nou arxiver. Ell serà l’encarregat de fer la feina de Pep: catalogar, analitzar i estudiar tota la documentació que arriba a l’arxiu central que va ser expropiada durant la guerra. Marta s’ha prejubilat i arriba Fina substituint-la. Entre Jordi i Fina, la relació sembla que no és gaire fluïda.
Jordi, que és addicte a la feina, segueix la pista d’una nota feta per Pep que ha trobat dins un llibre. És així com se n’adona que han desaparegut arxius. Ell no acaba d’entendre què està passant, però, gràcies a l’astúcia de Fina i de la feina en equip, descobriran que Pep havia trobat documentació sobre la ciutat roman Guium, una de les ciutats perdudes. Tot s’estronca quan, a la realitat, damunt els terrenys de Guium construeixen un macrocomplex hoteler amb camps de golf.

L’entrada a la posada en escena de Guium o la ciutat adormida és gratuïta.

MERCADET DE LA FUNDACIÓ CORS OBERTS

Diumenge, 23 de setembre, entre les 10 i les 13 hores, al convent dels Sagrats Cors (carrer Mallorca, 30), hi haurà el Mercadet Solidari de la Fundació Cors Oberts.
Més enllà de passar pel Mercadet Solidari i aprofitar per aconseguir alguna xiripa, des de la Fundació Cors Oberts recorden que tothom que vulgui es pot sumar al seu projecte, un projecte conduït per seglars amb l’objectiu d’ajudar les tasques de les missioneres dels Sagrats Cors. Per això, qui vulgui col·laborar amb el seu treball o aportant roba, joguines, mobles i altres objectes en bon estat per vendre’ls al Mercadet Solidari, poden posar-se en contacte amb ells passant pel convent dels Sagrats Cors.

CIRC: JOC, UN ESPECTACLE DE DANSA MODERNA I CONTEMPORÀNIA

La companyia Atempo Circ presenta Joc, un espectacle de dansa moderna i contemporània, que el públic pollencí podrà veure el diumenge 23 de setembre, a les 18 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port.
Joc és el segon lliurament d’una trilogia d’obres al voltant de les relacions, accions i rituals humans, desenvolupades a partir de l’encontrada de llenguatges de la dansa i del circ.

A través d’una rigorosa recerca coreogràfica, les disciplines circenses expandeixen les possibilitats del moviment cap a un univers expressiu molt dinàmic, visual, poètic i enèrgic, en el qual el risc es present en les seves formes més diverses per emocionar i sorprendre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT