D’AQUESTS DIES DE FIRA

320

Avui és el Firó, o sigui la darrera alenada d’una Fira amb un programa d’activitats pròpies per aquestes dates amb tallers, exposicions, activitats culturals, esportives, lúdiques… El buirim ha deslluït la programació, sí. Fins i tot s’arribaren a posposar algunes activitats com el Tardeo que s’ha programat per aquest dissabte 20 de novembre i el Concurs de paelles que encara no s’ha fixat nova data. Tanmateix, però, la pluja és un ingredient ben típic d’una Fira que, com la de Pollença, se celebra el mes de novembre. En qualsevol cas i sense oblidar les mesures per contenir la covid, hi ha hagut Fira.

Vet ací un parell mallorquí d’imatges que ha deixat aquesta Fira de 2021.

Tot i que el matí va començar plujós, els pollencins sortiren amb paraigües per recórrer els diferents espais firals.
Davall les arcades del Claustre, hi havia artesans que mostraven els productes que elaboren amb materials ben diversos.
Amb la visita de les autoritats, els passadissos de la Fira d’Artesania s’ompliren. Foto: Fernando Perianes.
Alguns dels treballs de Maria “de la Casa de la Vila” i un interessant audiovisual sobre aquesta dona pollencina que va innovar el brodat de punt mallorquí, però també altres tipus de brodats, atreien totes les mirades d’aquells que s’aproparen a l’Església del Roser, epicentre de la Fira d’Artesania.
A l’altar major de l’Església, hi havia alguns dels treballs més innovadors de Maria “de la Casa de la Vila”. Foto: Fernando Perianes.
Dins la mateixa església del Roser, també hi havia una selecció de peces elaborades per artesans pollencins. Foto: Fernando Perianes.
Aparadors dels artesans pollencins. Foto: Fernando Perianes.
La Cooperativa Pagesa de Pollença va organitzar un show cooking a càrrec de Rafa Perelló. Els assistents varen poder tastar els plats elaborats amb productes locals. L’acte va ser moderat per Pep Solivelles.
La presidenta Teixit Empresarial, Dolors Domínguez, durant la presentació de la web Compra Pollença, la primera plataforma local de venda online de l’Estat espanyol. Una web que permet comprar a les botigues del municipi de Pollença, sense sortir de casa.
Entre altres activitats a la carpa de la plaça Major, hi va haver una conferència sobre digitalització en el secttor artesanal durant la qual Carmen Bueloha va aportar “5 consells per evitar que el teu negoci desaparegui”.
El sorteig de Can Cuadrado és un dels clàssics de la Fira de Pollença. Foto: Norma Mario.
El dia de la Fira els Xeremiers Orats varen animar els carrers.
PUBLICITAT
PUBLICITAT