DANSA, TEATRE I TECNOLOGIA S’UNEIXEN A GINOIDE PER ENCARAR LES RELACIONS SEXUALS AMB ROBOTS

175
Instant de Ginoide de la companyia de dansa Baal.

Coincidint amb el Dia de Sant Valentí, aquest diumenge 14 de febrer, a les 18 hores, a l’església del Convent, la companyia de dansa Baal presentarà Ginoide, un espectacle en què dansa, teatre i tecnologia s’uneixen per encarar les relacions sexuals amb robots femenins intel·ligents.

Ginoide reflexiona sobre un tema de futur que ja s’albira present: el de les relacions entre robots i humans. El tema es presenta des d’una perspectiva àmplia en què batega la qüestió del gènere. No debades, en estrenar-se Ginoide, el mes d’octubre de 2019, la ballarina Catalina Carrasco, fundadora de la companyia de dansa Baal, directora, dramaturga i interpret d’aquest espectacle que es podrà veure dissabte a Pollença, explicava al Diario de Mallorca que “moltes persones es refereixen als robots com a androides, quan aquests només són els d’aspecte masculí. Però el terme ginoide es refereix expecíficament als robots d’aspecte femení”.

Una proposta incòmoda que, sens dubte, no sols no deixa indiferent el públic, sinó que obre la porta a la reflexió.

L’entrada a Ginoide és gratuïta amb reserva prèvia, ja que l’aforament està limitat degut a les restriccions sanitàries per evitar contagis de covid-19. Les reserves es poden fer de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores, telefonant al 674 78 19 91.

PUBLICITAT
Aquí podeu fer un tast de Ginoide, un espectacle que es podrà veure diumenge a Pollença.

Ginoide

Durant 55 minuts, els intèrprets Catalina Carrasco i Gaspar Morey Direcció se situen a Nova Londres, l’any 2029. En una societat global en la qual les relacions personals són un privilegi, Augustin, “chief technology officer” d’una empresa multinacional es troba submergit en una rutina laboral que l’aboca a un buit immens. Augustin viu angoixat i, per a trencar amb tanta monotonia, buscarà a algú capaç d’integrar-se en els cicles repetitius de la seva vida.

La peculiar relació entre Nana, la seva nova companya, es veurà alterada per un nou escenari, un tercer element que s’intercalarà en la convivència i que la conduirà a plantejar-se la seva existència.

Nana, de fet, és un ginoide, o sigui un robot d’aspecte femení, dissenyada principalment per a l’ús sexual. Nana es creà segons els canons estereotipats de cosificació i objectualització de la dona, imperants a la nostra societat neoliberal, on el consum marca les regles que els nostres cossos, reals o no, deuen complir.

Inspirada en sèries i films com ara El conte de la serventa, Black Mirror o Ex-machina, la relació de Nana amb el seu propietari Augustin, ens farà plantejar-nos preguntes en torn a les relacions sentimentals i sexuals. Cap a on va la humanitat? Que succeirà amb la reproducció de la nostra espècie?

PUBLICITAT