CUINAM CIURONS AMB BLEDES

439

Eva Remolina – AMIC

El potatge que presentam és un plat molt tradicional apte per a vegans i vegetarians i a més, molt saludable.

Els ingredients que necessitem per a unes 4 racions són:

– 300 grams de cigrons.

PUBLICITAT

– 1 kg de bledes (també pot preparar-se amb espinacs).

– 3 grans d’all.

– 2 llesques de pa.

– 1 llauna d’uns 200 g de tomàquet tamisat natural.

– 1 culleradeta de pebre vermell dolç.

– 1 culleradeta de comí.

– 2 claus.

– sal.

– oli.

Nota: Els cigrons hauran de posar-se en remull en aigua des de la nit anterior.

Preparació:

Rentar les bledes i tallar-les.

En una olla amb aigua i sal, tirar els cigrons, les bledes i els claus i bullirem durant una hora i mitja aproximadament, o fins que els cigrons estiguin tous.

Mentrestant, en una paella, fregim, amb poc oli, l’all prèviament laminat fins que es dauri. També fregirem les llesques de pa.

En una batedora, triturarem el pa i l’all juntament amb una mica d’aigua de la mateixa cocció de les verdures, fins aconseguir una crema. A continuació i aprofitant la mateixa paella, fregirem durant uns pocs minuts el tomàquet juntament amb el comí i un polsim de sal.

Quan veiem que està una mica fregit, afegirem la crema abans triturada, hi posarem el pebre vermell i deixarem coure un parell de minuts més.

Quan estiguin tendres els cigrons, afegirem a l’olla la mescla de la pella i remourem bé. Deixarem coure cinc minuts, rectificant de sal.

Servirem calent.

PUBLICITAT