CRIDA PER EVITAR EL TERCER I PERILLÓS DESNONAMENT DE CHARO

431

Des d’Stop Desnonaments Mallorca fan una crida per donar suport a Charo i evitar que aquesta ”tercera i perillosa data” pugui acabar al carrer. Per això, aquest divendres 4 de febrer, a les 7 del matí, ha convocat una concentració “per evitar un desnonament en el qual els únics que hi guanyen són un fons d’inversió que especula amb els nostres habitatges”.

De fet, des d’Stop Desnonaments Mallorca, apunten “a la SAREB, el conegut com a banc dolent” d’haver denunciat Charo i haver venut el seu habitatge “al fons voltor Corona Real State per un preu irrisori”. És més “ara és aquest fons voltor que vol deixar al carrer Charo aquest 4 de febrer, en la tercera i perillosa data de llançament i en la qual podria ser el primer desnonament hipotecari executat a les nostres companyes en més de cinc anys”.

Segons assegura Stop Desnonaments, “amb el temps, Charo pot arribar a recuperar ca seva o aconseguir una indemnització important”, però el jutjat no reconeix la jurisprudència ni informa l’Ajuntament, entre altres circumstàncies que compliquen la ja complicada situació de Charo, una dona de 67 anys i una discapacitat del 33 per cent, treballadora i lluitadora, ben valorada entre les veïnades de Pollença.

Antecedents

“Ella tenia una hipoteca que anava pagant regularment i amb alguna dificultat quan va començar la crisi econòmica el 2008. Aleshores, un cap de fibló va destrossar la teulada de ca seva. Per això, Charo va demanar un préstec per poder-la arreglar augmentant així les despeses mensuals. Aquest prèstec va ser vinculat a la hipoteca i quan no ca poder pagar una quota del nou préstec, Sa Nostra va cancel·lar la hipoteca i va reclamar tot el deute en aplicar L’avui reconeguda com a abusiva i nul·la, clàusula de venciment anticipat. De fet, recentment, Charo ha estar notificada amb retard d’una altra sentència al seu favor de l’Audiència provincial, la qual cosa confirma que aquella clàusula entre altres han estar declarades com a abusives i nul·les.”

PUBLICITAT

“Això no obstant, l’advocat de procediment ordinari no li va notificar la sentència de 2019 fins ara. L’advocat del procediment es desprèn del cas per fer més de dos anys de la darrere gestió i tancament, negant-se a sol·licitar la seva reobertura.”

Situació actual

“L’advocat del desnonament precari es troba amb un jutjat que no reconeix la jurisprudència de l’audiència provincial d’algunes comunidats autònomas que reconeixen com a frau de llei demandar una hipotecada com ocupa sense revisió judicial efectiva de les clàusules abusives i les seves conseqüències a l’execució hipotecària.”

“Amb el temps, Charo pot arribar a recuperar ca seva o aconseguir una indemnització important, però la seva senyoria s’estima més que segueixi els tràmits al carrer.”

“L’Ajuntament de Pollença no té coneixement del cas per part del jutjat, de manera que es resta la possibilitar que aquest ajuntament pugui donar resposta a aquesta situació.”

“La SAREB, uns eina estatal del rescat bancari en mans de la banca i de les seves empreses de serveis immobiliaris han malvenut a preus de rialles milers d’habitatges a fons voltors, cobrant per això multimilionàries quantitats per comissions de vendes i serveis de gestió, augmentant el deute de la SAREB a milers de milions d’euros i per tant el deute de l’estat que abans de l’actual nacionalització en marxa, ja era avalista de la SAREB davant el deute amb la UE.”

“Efectivament, va ser la SAREB, el conegut com a banc dolent que va denunciar Charo per precari com si fos una okupa i posteriorment va vendre al fons voltor Corona Real State per un preu irrisori. Ara és aquest fons voltor que vol deixar al carrer Charo aquest 4 de febrer, en la tercera i perillosa data de llançament i en la qual podria ser el primer desnonament hipotecari executat a les nostres companyes en més de cinc anys.”

PUBLICITAT