CREMA  CATALANA  TRADICIONAL

212

Eva Remolina – AMIC

La crema catalana és un dels dolços més típics i dels més saborosos. La seva elaboració és molt fàcil.

Ingredients (per a 6 persones):

– 1/2 litres de llet.

PUBLICITAT

– 4 ous.

– 1 branca de canyella.

– 75 g de sucre (orientatiu, en funció del gust de cadascun).

– 25 g de farina tipus Maizena.

– 1 llimona gran.

Preparació:

– Rentam la llimona i la pelam, procurant no agafar la part blanca perquè ens amargarà el plat. Reservar la pell.

– En un gotet de llet, dissoldre la Maizena.

– La resta de llet, la posarem en una olla i la farem bullir a foc lent, juntament amb la canyella i la ratlladura de la llimona. Just abans que bulli retirarem del foc i deixarem que es temperi.

– Mentrestant, en un bol batrem els ous i afegirem el sucre, removent fins que estigui tot integrat. Després, afegirem la llet dissolta amb maizena.

– Tota la mescla, la tornarem a posar a foc lent fins que comenci a bullir. Veurem que s’haurà format ja la crema, que dividirem en potets individuals. Deixarem refredar.

Per a cremar el sucre:

– Quan estigui la crema ben freda, tirarem per damunt abundant sucre i el cremarem amb l’ajuda d’un bufador de cuina o un cremador. Si no disposem de cap d’aquests dos aparells, ho podem fer de la següent manera: després de tirar el sucre, vaporitzarem una mica d’aigua per damunt i ho posarem al forn a 220 °C amb grill.

PUBLICITAT