COSTA I LLOBERA, QUINA XULADA!

858

Avui, al Centre d’Educació Infantil i Primària Costa i Llobera de Pollença, s’ha inaugurat una exposició interactiva dedicada al poeta pollencí Miquel Costa i Llobera de qui, aquest 2022, es commemora el centenari del seu traspàs.

Amb aquesta inauguració, es culmina la feina de tota l’escola durant tot un mes. De fet, l’exposició ocupa tot el centre educatiu que s’ha dividit en tres espais, cada un d’ells elaborat per un cicle distint i dedicat a un poema de Miquel Costa i Llobera.

Durant tres deis, els alumnes del CEIP Costa i Llobera experimentaran amb les activitats preparades per als seus companys a partir dels poemes “Na Ruixa Matells”, “La Primavera” i “Ran de mar”. Passats aquests tres dies, tant als alumnes com al professorat, els agradaria que altres escoles del municipi visitassin i participassin de les activitats que han preparat per descobrir com és de xula la poesia d’aquest pollencí, un dels poetes més representatius de la Renaixença catalana.

Els alumnes de segon cicle d’Educació Primària han emplenat l’entrada del centre educatiu Costa i Llobera amb material i activitats relacionades amb el poema “Na Ruixa Mantells”, els de primer cicle d’Educació Infantil han ocupat el primer pis amb fruites, flors i activitats per endinsar-se en el poema “La Primavera”. I els més petits de Costa i Llobera, els alumnes d’Educació Infantil, s’han centrat amb “Ran de mar”, un poema que els ha inspirat trencaclosques i activitats d’experimentació.

PUBLICITAT

Tot plegat pretén entretenir-se i difondre l’obra poètica de Miquel Costa i llobera. No debades, més enllà d’aquesta mostra i a partir d’aquesta exposició, es realitzarà material audiovisual per poder explicar aquest projecte en què mestres i alumnes han après disfrutant. En aquest sentit, cal apuntar que els alumnes del CEIP Costa i Llobera de Marratxí ha col·laborat amb els alumnes pollencins.

Dues activitats més

Aquesta activitat es completarà amb dues activitats més: un itinerari urbà pels escenaris de la vida de Costa i Llobera al seu poble i una visita a cala Murta (Formentor).

D’una banda, dos pollencins, Martí Vilanova i Andreu Oliver explicaran els espais relacionats amb Costa i Llobera dins el casc urbà de Pollença.

De l’altra, està pendent de confirmar la visita a cala Murta, una de les seus de la Fundació Rotger Villalonga, entitat dedicada a la difussió de la vida i l’obra del poeta, i espai estretament vinculat en l’univers poètic de Costa i Llobera.

PUBLICITAT