CORONAVIRUS, SEGUIM AMB 8 CASOS ACTIUS

352

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que ahir no es va diagnosticar cap nou positiu per coronavirus ni no es va donar cap alta. Per tant, en aquests moments, el Centre de Salut fa el seguiment a vuit persones amb infecció per SARS-CoV-2.

Aquestes xifres corresponen als positius que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

És molt important continuar fent ús de les mascaretes, dur una acurada neteja de mans i mantenir metres de distància. A més a més, és fonamental evitar al màxim contactes fora dels grups de convicència i, en tot cas, mantenir les mesures de seguretat tot just apuntades. De fet, des del mateix Centre de Salut, asseguren que qualsevol petit relaxament pot fer pujar novament els casos de coronavirus.

Pollença, entre els pobles amb tendència a l’alça de contagis

Tothom parla de quarta onada de coronavirus i, de fet, els contagis pugen a les illes Balears. Per això mateix, el Govern de les illes Balears ha anunciat noves restriccions.

PUBLICITAT

La incidència acumulada a set dies és superior a la incidència a catorze dies, la qual cosa indica que les infeccions s’incrementaran a 37 dels 67 municipis de les illes Balears. Entre aquests municipis, hi ha Pollença que, això no obstant, si situa entre els municipis amb risc mitjà de contagis amb una incidència acumulada a 14 dies és de 61,41 casos per cada 100.000 habitants i està en tendència a l’alça.

A més a més, els experts alerten que la soca britànica de la covid-19 representa ja el 83 per cent dels casos positius.

Tot plegat, encara que les illes Balears estan en risc baix de contagis, la incidència acumulada indica que aviat pugui passar a risc mitjà.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és telèfon-astrazeneca.jpg

Les dades de Conselleria de Salut

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, al municipi hi ha 16 casos actius per infecció de SARS-CoV-2 i s’han donat 574 altes. Per altra banda, segons la Conselleria, al municipi s’han produït 18 defuncions des que es va iniciar la pandèmia.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

A partir de les dades que el Govern publica diàriament, Felip Salas elabora una gràfica que mostra la incidència acumulada en 14 dies a Pollença i a Mallorca per cada 100.000 habitants a partir d’1 d’agost.

Teniu dubtes sobre la vacunació?

El Servei de Salut ha habilitat una línia d’atenció telefònica per informar sobre la vacuna d’AstraZeneca. És el 971 211 998.

Per altra banda, cal recordar que hi ha una línia d’atenció telefònica i un espai web per informar la població que tengui dubtes sobre el procés d’immunització contra el coronavirus. Es tracta de Vacunacovid (971 211 999), que opera cada dia de la setmana. De dilluns a dissabte, de les 7 a les 21 hores, i el diumenge, de 8 a 21 hores.

En aquest espai s’hi concentraran els serveis d’atenció telefònica Infocovid (900 100 971), Infocovid pediàtric (900 700 222) i Vacunacovid (971 211 999).

Per altra banda, hi ha l’espai web vacunacovid.ibsalut.es que s’allotja al web del Servei de Salut i on trobareu resposta a les preguntes més freqüents envers la vacunació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT