CORONAVIRUS I RECENTRALITZACIÓ. QUÈ OPINES?

401

Avui, diumenge 26 d’abril, els presidents de les 17 comunitats autònomes que formen l’Estat espanyol es reuniran telemàticament amb el president del Govern, Pedro Sànchez, per tractar sobre un desconfinament que, com va avançar fa uns dies, es farà de manera territorialitzada.

Val a dir que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ben aviat va deixar clar que un “desconfinament territorialitzat” no volia dir que els governs autonòmics decidirien sobre els seus territoris, sinó que Madrid dissenyarà el desconfinament per a cada territori. O sigui que la desescalada de Pollença es decidirà en un despatx a més de 700 quilòmetres de distància.

Per tant, la presidenta Armengol, com els altres 16 presidents autonòmics, avui assistirà en una altra tele-reunió durant la qual, com a molt, podrà proposar com s’hauria d’afrontar la desescalada, sense poder decidir ni el com ni el quan ni res de res sobre allò que, posteriorment, haurà de gestionar.

Amb motiu d’aquesta recentralització de competències que el govern de Pedro Sànchez ha fet amb l’excusa de la crisi del coronavirus, volem saber què opinau sobre aquest tema.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT