DE 4 A 46 CASOS DE CORONAVIRUS AMB NOMÉS UN CAP DE SETMANA

745

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la doctora Alejandra Valero, informa que, ahir dilluns 5 de juliol, es va fer el recompte del cap de setmana i en total es varen diagnosticar un total de 32 nous casos de coronavirus al municipi. Per altra banda, es varen donar tres altes.

Amb aquestes dades i després d’un cap de setmana caòtic per l’important augment de casos i persones amb símptomes, s’actualitza la situació sanitària per covid-19 al municipi de Pollença. Després de setmanes lliures de coronavirus, els casos es començaren a disparar el 2 de juliol, quan es va passar de 4 casos actius a 17 casos actius. Amb només dos dies, el nombre de casos actius al municipi de Pollença, és de 46 persones amb infecció per SARS-CoV-2.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

En aquests moments, al Centre de Salut, es fan entre 40 i 50 proves PCR diàries.

PUBLICITAT

Recordatori: consulta telefònica

Les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19, en cap cas, han d’anar al Centre de Salut, sinó que han de telefonar abans al 971532301 o al 971533041. També poden telefonar a Cita Prèvia que, aquests dies, s’ha obert per atendre possibles casos de covid-19.

Aquells que són contactes amb positius per SARS-CoV-2 s’han d’aïllar i esperar que, des de la Central Covid, es posin en contacte amb ells per fer-los la prova diagnòstica pertinent.

Aquesta és la manera de protegir els altres pacients i també els professionals.

Les dades de la Conselleria

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat de 24 casos d’infecció de SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 35 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 144’1 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 210’1 casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 694 casos de coronavirus i 18 defuncions.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT