POLLENÇA QUEDA AMB UN SOL CAS DE CORONAVIRUS

308

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que aquests dies han donat l’alta a una de les dues persones amb coronavirus. Per tant, ara mateix, fan el seguiment a una sola persona amb infecció per SARS-CoV-2.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Les dades de Conselleria de Salut

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, al municipi hi ha 16 casos actius per infecció de SARS-CoV-2 i s’han donat 605 altes. Per altra banda, segons la Conselleria, al municipi s’han produït 18 defuncions des que es va iniciar la pandèmia.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT

Normalització de la covid-19

“Hi ha factors que conviden a pensar en una normalització a mitjà termini a les illes Balears” apuntaren la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, durant una roda de premsa celebrada aquest dilluns 3 de maig per informar sobre la situació epidemiològica. En aquets sentit, destacaren que la major incidència es registra a la franja d’edat d’entre 16 i 29 anys, mentre que la població de més de 65 anys registra la menor incidència. Sigui com sigui, per cada cas positiu es fan al voltant de 50 proves.

Per altra banda, el nombre de morts per covid-19 ha disminuït un 96 per cent entre gener i abril.

A més a més, es fa un adequat control de brots a totes les Illes.

Sobre les vacunes, Arranz i Gómez assenyalaren que ara toca vacunar-se a la població de 60 a 69 anys i la setmana que ve es començarà a citar a la població en general d’entre 50 i 59 anys.

No debades, aquesta setmana les illes Balears esperen rebre una quantitat rècord de vacunes: més de 80 mil.

Farmàcies i BITCITA

El Servei de Salut ha arribat a un acord amb el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB), perquè els ciutadans que així ho vulguin puguin demanar, a les farmàcies i per mitjà del web BITCITA, cita per ser vaccinats.

L’objectiu és orientar i ajudar els ciutadans amb menys coneixements informàtics. Per això, a partir d’ara, els usuaris amb aquests problemes poden demanar cita des de les farmàcies per ser vaccinats.

Si heu nascut entre 1952 i 1961, podeu demanar hora per vacunar-vos a través del BITCITA i a través de les farmàcies. Trobareu tota la informació necessària en aquest web o bé telefonant al 971 211 999.

Teniu dubtes sobre la vacunació?

El Servei de Salut ha habilitat una línia d’atenció telefònica per informar sobre la vacuna d’AstraZeneca. És el 971 211 998.

Per altra banda, cal recordar que hi ha una línia d’atenció telefònica i un espai web per informar la població que tengui dubtes sobre el procés d’immunització contra el coronavirus. Es tracta de Vacunacovid (971 211 999), que opera cada dia de la setmana. De dilluns a dissabte, de les 7 a les 21 hores, i el diumenge, de 8 a 21 hores.

En aquest espai s’hi concentraran els serveis d’atenció telefònica Infocovid (900 100 971), Infocovid pediàtric (900 700 222) i Vacunacovid (971 211 999).

Per altra banda, hi ha l’espai web vacunacovid.ibsalut.es que s’allotja al web del Servei de Salut i on trobareu resposta a les preguntes més freqüents envers la vacunació.

PUBLICITAT