CONVOQUEN UNA REUNIÓ PER “DECIDIR EL FUTUR DEL CAMÍ VELL DE LLUC”

245

Aquest dijous 16 de juliol, a les 20 hores, al Pi de Son Grua, s’ha convocat una reunió oberta amb el reclam de “decidir el futur del camí vell de Lluc”. El cartell no indica qui convoca la reunió. Això no obstant, sí que s’apunta que tothom que vulgui dir la seva està convidat a participar en aquesta “reunió oberta”.

La cita arriba tot just després d’haver duit a terme una intervenció pilot per part del Consell de Mallorca que no està enllestida del tot i mesos després que el confinament per a la covid-19 estroncàs una concentració i caminada per a “un camí vell de Lluc digne” que convocaren un Grup de veïnats i Veïnades de la vall d’en Marc. Aleshores, l’objectiu era aconseguir un ferm en condicions des de Son Grua fins a l’Empeltada.

La prova pilot

Durant les passades setmanes, s’ha duit a terme el gruix de les obres de la prova pilot al camí de son Marc. Això no obstant, encara s’estan perfilant alguns detalls. De fet, l’obra no està recepcionada i no es recepcionarà per part del Consell de Mallorca si el resultat final no és l’òptim i esperat.

Des d’Unides Podem de Pollença, comenten que estan al corrent en què els veïnats no estan contents amb la intervenció realitzada aquesta estiu i que així ho han comunicat al Consell de Mallorca. De fet, a petició d’Unides Podem Pollença, la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, va venir a veure el resultat de l’obra in situ.

PUBLICITAT

Des d’Unides Podem han avançat la seva intenció de participar a la reunió de dijous 16 de juliol per escoltar i rebre les opinions dels veïns. En qualsevol cas, l’opinió d’Unides Podem Pollença és que “si el resultat no és òptim i la prova pilot no funciona, s’ha de ser conseqüent i cercar solucions més convencionals”.

El Consell de Mallorca ha invertit 47.000 euros per refer el ferm de 200 metres del camí de son Marc.

Imatge prèvia al pla pilot al camí de son Marc. Foto: Podem Mallorca.

Antecedents

L’any 2018, el departament insular de Medi Ambient i Carreteres va decidir dur endavant una reforma d’aquell camí, davant les repetides denúncies de bona part dels usuaris del camí.

Aleshores, el Consell de Mallorca va aplicar un tècnica que consistia en fressar l’asfalt, mesclar-lo amb ciment i tornar-lo posar al mateix camí. Les obres costaren 150.000 euros. I les pluges del 18 d’octubre de 2018, destrossaren la reforma.

Abans del confinament, els veïns demanaven solucions al Consell de Mallorca després d’haver-li presentat “més de 600 queixes per escrit per demanar responsabilitats als autors d’aquesta destrossa i que el Consell de Mallorca afronti de manera immediata les obres per restablir el paviment de tot el camí amb les tècniques més adequades per protegir el Medi ambient i les persones que hi caminen”.

Pel mes de maig de 2020, el departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca va presentar el projecte de reparació del camí de son Marc, un tram del camí vell de Pollença a Lluc. D’aquesta manera, es donava resposta a una reivindicació història dels veïns de la zona.

La reforma s’anunciava amb respecte per l’estètica d’aqueta ruta de la pedra en sec motiu pel qual es faria amb un conglomerat ecològic, sense ciment, ja que la Llei de Camins prohibeix asfaltar-los.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT