CONVOCAT EL CERTAMEN DE FOTOGRAFIA SERRA DE TRAMUNTANA AMB MÉS PREMIS I ALTRES NOVETATS

155

El Consorci Serra de Tramuntana del departament de Territori del Consell de Mallorca ha convocat el III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana, i anuncia més premis i altres novetats.

El certamen premiarà les millors fotografies de les rutes Culturals del Patrimoni Mundial en quatre categories dotades amb 1.400 euros cada una.

Entre les novetats de la present edició, cal destacar que s’allarga el termini de participació fins al 18 d’octubre a través de la plataforma www.serradetramuntana.pixall.es. A més a més, com s’ha dit, s’amplia el nombre de categories i augmenta la dotació de premis fins a un total de 5.800 euros en premi.

Per altra banda, el Certamen comptarà amb la col·laboració tècnica de l’Associació de Fotògrafs de Natura de les Balears (AFONIB).

PUBLICITAT

Una altra de les novetats és que s’establirà un jurat popular a través de les xarxes per concedir el premi popular a la fotografia que prefereixin d’entre les premiades pel jurat format per especialistes en fotografia i en el patrimoni mundial de la Serra de Tramuntana i que nomenarà el Consorci Serra de Tramuntana.

Enguany, les categories de participació s’inspiren en el projecte del Consorci que es va publicar durant el 2019 i que es titula “Les rutes culturals per la Serra, poble a poble”. Aquest projecte proposa itineraris a cadascun dels vint municipis de la Serra, com una mena de petits centres d’interpretació que, ruta a ruta, assenyalen les aportacions de cada una als valors que fonamentaren la Declaració Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Ho fa seguint diversos eixos temàtics com l’espiritualitat, la petjada de personatges il·lustres o l’aprofitament dels recursos naturals.

Categories i premis

Les bases del Certamen estableixen quatre categories:

La primera, titulada “La mirada de la costa. L’aigua i les marjades” es refereix a elements on l’aigua és present, tant la mar com els elements de la tecnologia hidràulica que ha arribat fins a l’actualitat (pous, aqüeductes, molins d’aigua o safareigs, entre d’altres).

“El món de les possessions. Els jardins senyorials” valorarà fotografies amb detalls de cases i finques de possessió o dels jardins i horts de la Serra.

“Els portals de la Serra. Pobles i llogarets” cercarà la fotografia de la Serra des de diferents punts de vista com ara la resta de Mallorca, la mar o des de l’aire, a més d’elements dels nuclis de població.

I, per acabar, es premiarà la manera d’immortalitzar la petjada dels personatges reconeguts que han passat al llarg de la història per la Serra de Tramuntana, creacions dels artistes i elements de culte a la categoria ·Personatges de la Serra. Artistes i paisatges. Espiritualitat i religió.·

Cada categoria tendrà un primer premi dotat amb 800 euros i dos premis d’honor de 300 euros cadascun. A més, després de la decisió del jurat, es farà el certamen virtual a través de les xarxes socials del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per distingir la fotografia preferida dels internautes, que tendrà un premi extra de 200 euros.

Tota la informació i les bases del III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana les podeu trobar a https://serradetramuntana.pixall.es/

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT