Convocat el Certamen d’Art Biennal de Pollença

201

El Museu de Pollença ha convocat el Certamen d’Art Biennal de Pollença que, aquest 2022, arribarà a la 53a edició.

El Certamen és obert a tots els artistes, excepte aquells que han guanyat el Certamen en alguna edició anterior.

Cada artista pot presentar un màxim de dues obres originals i que no hagin estat premiades a altres certàmens. La temàtica és lliure i s’accepten totes les tècniques i procediments.

Les imatges de les obres s’han d’incloure en un dossier en format PDF que s’ha de lliurar abans del 15 de febrer de 2023, a les 23’59 hores, a través del correu electrònic del museu que és museudepollensa@gmail-com

PUBLICITAT

El dossier, a més de fins a tres imatges de l’obra, ha d’incloure una fitxa tècnica amb el títol, la tècnica, les mides o durada, l’any de realització i el preu IVA inclòs, i una memòria descriptiva, així com també la fitxa d’inscripció, material gràfic dels darrers tres anys que es consideri apropiat, una declaració jurada que l’obra no es presenta paral·lelament a altres concursos, menció sobre l’objecticó de distincions prèvies en altres certàmens i ressenyes bibliogràfiques que es consideren oportunes.

El jurat estarà format pel batle de Pollença o regidor del Museu, en cas de delegació per part del batle com a president que és càrrec honorífic sense vot; la directora del Museu del Calçat i de la Indústria, i comissària i professora de Museologia de la UIB, Aina Ferrero-Horrach; la cap d’exposicions d’Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, Catalina Joy; el professor d’Història de l’ARt, crític d’art i comissari d’exposicions, Joan M. Minguet Batllori; i el Doctor en Història de l’Art i professor de la UIB, Joan Carles Oliver Torelló, com a vocals. I el director del Museu de Pollença, Andreu Aguiló Díaz, que actuarà com a secretari amb veu i sense vot.

D’entre els dossiers rebuts, el jurat seleccionarà els artistes i les obres que s’exposaran per la primavera del 2023 al recinte del Museu, al convent de Sant Domingo. Aquesta selecció es farà pública el 10 de març de 2023.

També decidirà el primer i segon premi, però aquests noms no es faran públics fins al dia de la inauguració de l’exposició. L’Ajuntament atorga un primer premi de 5.000 euros i un segon premi de 3.000 euros.

Una vegada decidides les obres premiades, s’obrirà la possibilitat de compra de la resta d’obres seleccionades, si així ho decideixen els seus autors, a qualsevol institució que ho desitgi sense intervenció per part de l’Ajuntament.

PUBLICITAT