CONTINUA LA RECERCA DE L’AVIONETA ANTIINCENDIS DESAPAREGUDA A POLLENÇA

736
L'avioneta era un Air Tractor 802

Ja han passat 20 hores de la desaparició d’una avioneta mentre sobrevolava la costa del municipi de Pollença. L’avioneta, contractada per la Conselleria de Medi Ambient per la campanya per l’actual campanya contra els incendis forestals de l’IBANAT (Institut Balear de la Natura), es trobava ahir horabaixa realitzant tasques de vigilància. A les 18,08 de l’horabaixa, mentre sobrevolava la zona de Cala Sant Vicenç, l’únic pilot que tripulava l’aeronau va contactar per darrera vegada amb la Central de Coordinació d’Incendis Forestals. El pilot no havia emès cap tipus d’avís, i no contestava cap cridada ni de ràdio ni de telèfon. L’avioneta simplement havia desaparegut. Davant aquest fet immediatament es va posar en marxa un operatiu per localitzar-la.

Així com anaven passant les hores s’anaven afegint mitjans aeris, terrestres i marítims per localitzar-la, a la vegada que s’anava ampliant el perímetre de la recerca. Durant el dia participaren de l’operatiu quatre helicòpters i una avioneta de l’Ibanat, la Guàrdia Civil, Salvament Marítim i la Direcció General d’Emergències. Aviat també s’hi va afegir el Servei Aeri de Rescate (SAR) de l’Exèrcit de l’Aire que es feren càrrec de l’operatiu. Amb l’entrada de la foscor s’hageren de retirar tots els mitjans aeris de l’IBANAT i només quedaren sobrevolant la zona un helicòpter del SAR procedent de San Javier (Murcia ) i un avió, també del SAR, procedent Getafe (Madrid), ja que eren els únics equipats amb equips de visió nocturna.

La recerca va ser infructuosa i per això amb els primers rajos de sol els vehicles de l’IBANAT s’han reincorporat a la recerca. Salvament Marítim també s’ha afegit a la recerca amb la barca Salvamar Saiph, amb base a Alcúdia. Actualment s’ha ampliat el perímetre a tota la costa d’Escorca.

PUBLICITAT

L’avioneta es un Air Tractor 802 de càrrega en terra anomenat ROJO.

En una roda de premsa a les 10 del matí el Conseller de Medi Ambient i del director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, han informat de la situació actual i han ampliat les dades del succés.

El pilot desaparegut s’anomena Antonio A.M., és de Huelva i té 46 anys. Té una experiència de 1.300 hores de vol i havia realitzat a Balears cinc campanyes d’extinció d’incendis.

Ara mateix hi ha sis mitjans aeris, diferents embarcacions, brigades de l’Ibanat i de Protecció Civil cercant el pilot desaparegut.

PUBLICITAT
PUBLICITAT