CONSTRUEIXEN SET ILLETES DE DESCANS I CRIA A L’ALBUFERETA

151

La Reserva Natural de s’Albufereta ha executat la construcció de set noves illetes de descans i cria d’aus aquàtiques, amb una superfície total de 950 metres quadrats.

Cinc d’aquestes illetes s’han instal·lat a la llacuna costanera de la Barcassa i les altres dues en una petita bassa temporal situada a ponent de la plataforma del Prat, des d’on es podran observar amb facilitat pels visitants.

Aquestes set illetes se sumen a la desena ja instal·lades els darrers anys i que han aconseguit augmentar el nombre d’aus aquàtiques de certes espècies que crien a la Reserva Natural, com ara el picaplatges, l’avisador, el bec d’alena o la llambritja.

D’aquesta manera, els tècnics confien que les noves illetes contribueixin a que segueixin augmentant aquestes poblacions.

PUBLICITAT

Aquesta actuació se suma al desbrossament de la vegetació d’una zona de fangs i altures variables d’aigua d’una superfície de 1.800 metres quadrats que servirà com a àrea d’alimentació preferent, tant per a les aus que crien a les illetes properes com per a exemplars de pas de les diverses espècies migratòries que passen per la Reserva Natural.

D’ençà que es va condicionar la zona, ja s’hi han vist amb freqüència espècies com la xivitona, la valona, la becassineta, l’avisador i l’agró, entre d’altres. Aquesta àrea d’alimentació podrà ser observada des del mirador de la Barcassa.

La Reserva Natural de l'Albufereta ha construit set illetes de descans i cria d'aus aquàtiques.
 La Reserva Natural de s’Albufereta construeix set noves illetes per facilitar la cria d’aus aquàtiques
PUBLICITAT