CONFIRMEN QUE LES RESTES DE MARRATXÍ SÓN DEL POLLENCÍ MIQUEL MARQUET

881
Pedra de la memòria en record del batle Pere Josep Cànaves "Romí" a l'entrada de l'ajuntament de Pollença.

Les anàlisi d’ADN de les restes humanes exhumades a la fossa de Marratxí han confirmat que són les del pollencí Miquel Marquet Perelló.

Les restes de Miquel Marquet Perelló foren descobertes el setembre de 2018 i s’han pogut identificar a través de les proves realitzades per la Societat Aranzadi, a partir de les mostres aportades pels seus familiars. Des de la direcció general de memòria Democràtica i Bon Govern, tenen previst lliurar les restes de Miquel Marquet Perelló a la seva família a principis de 2020, en un acte d’agraïment durant el qual també es lliuraran les restes de Joan Ferrà Ferrà, de Puigpunyent, exhumat a la fossa de Calvià.

Miquel Marquet Perelló va néixer a Pollença. Era socialista, estava casat i tenia quatre fills. Segons la família, va estar amagat aproximadament un mes, però els falangistes el cercaven i varen amenaçar la seva família que si no sortia, detindrien la seva dona. Per això, es va presentar a les autoritats, quedant uns dies detingut a Pollença fins que el varen traslladar amb altres dos homes cap a Palma, a la presó de can Mir.

Segons la seva família, mai no va arribar a la presó palmesana. Li perderen la pista durant uns dies, quan un conegut va informar la seva dona que havia pogut veure el cadàver de Miquel al cementeri de Marratxí.

PUBLICITAT

Segons les diligències judicials el varen trobar mort, amb molts impactes de bala, el 22 d’agost de 1936, juntament amb altres dos homes, i el jutge, contradient els informes mèdics, va certificar la causa de la mort com a accident. Les tres persones varen quedar sense identificar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT