CONFERÈNCIA SOBRE L’ALBUFERETA AL CLUB POLLENÇA

304

El divendres 22 d’octubre, a les 19 hores, al Club Pollença, hi haurà una conferència sobre l’Albufereta. Amb el títol “Els usos de l’Albufereta a través de la història i la toponímia”, Miquel Àngel March dissertarà sobre aquesta zona humida compartida entre els termes municipals de Pollença i d’Alcúdia.

L’entrada a la confere`ncia és gratuïta, però l’aforament és limitat. Per això, les persones interessades en assistir-hi, han de reservar l’entrada emplenant aquest formulari.

20 anys de la Reserva Natural de l’Albufereta

Aquesta conferència inicia un cicle celebracions amb motiu del 20 aniversari de la Reserva de l’Albufereta.

Així, després de la conferència de March, el dissabte, 23 d’octubre, a partir de les 10 hores del matí, es farà un recorregut guiat a peu des de can Cuirassa, a Pollença.

PUBLICITAT

Per altra banda, el divendres, 29 d’octubre, a les 19 hores, a la Casa de Cultura, aula 4 (carrer de l’Hostal, 9 – Alcúdia), hi haurà una conferència sobre “S’Albufereta i la font d’Almadrava, història i geomorfologia” que anirà a càrrec de Joan Fornós i Manuel Espinosa

L’endemà, dissabte 30 d’octubre, es farà un recorregut guiat a peu des de sa Marina, Alcúdia.

Tot plegat forma part d’aquests actes amb motiu de “L’Albufereta, 20 anys de conservació”. I és que l’Albufereta va ser declarada Reserva natural mitjançant el Decret 121/2001 (BOIB núm. 130, de 30 d’octubre de 2001) i quatre anys després va ser requalificada com a Reserva natural especial mitjançant la Llei 5/2005, de 26 de maig, de conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO).

El Pla d’ordenació dels recursos naturals de l’Albufereta fou aprovat per Acord del Consell de Govern el 19 d’octubre de 2001 (BOIB núm. 130, de 30 d’octubre de 2001). Malgrat tot, d’ençà de l’any 1991 ja s’havia declarat Àrea natural d’especial interès a través de la Llei 1/1991, de 30 de gener, d’espais naturals i de règim urbanístic de les àrees d’especial protecció de les Illes Balears (LEN).

PUBLICITAT
PUBLICITAT