CONCERT DE VIOLÍ PER A UNA (FIRA)

178
El violinista José Manuel Álvarez Losada.

Aquest diumenge 15 de novembre és la Fira de Pollença, una fira que, com s’ha repetit en diverses ocasions, serà entre parèntesi o una no fira, per ser més exactes.

No hi ha cotxets, no hi ha marxandets, no hi ha trull per places i carrers…, però avui, 15 de novembre, a les 18 hores, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, hi haurà un concert de violí a càrrec del José Manuel Álvarez Losada.

El concert duu per títol “Bach i els grans virtuosos del violí”. Per tant, el repertori inclourà a més de Bach, obres per a violí de Ysaÿe, Kreisler, Quiroga i Milstein.

Inicialment, aquest concert de la sucedània Fira de Pollença havia d’anar a càrrec del mateix Álvarez Losada i del pianista Andreu Riera. Per raons de salut, Riera no hi podrà ser motiu pel qual José Manuel, a qui el públic pollencí va poder escoltar en un dels concerts del passat Festival BHTVN, farà un repertori per a violí solista.

PUBLICITAT

L’entrada és gratuïta, però l’aforament està limitat i cal fer ús obligatòriament de la mascareta i de gel hidroalcohòlic.

José Manuel Álvarez Losada

José Manuel Álvarez Losada és professor del Conservatori Superior de Música de Balears. Imparteix, a més a més, cursos als conservatoris d’Eivissa, Mallorca, Menorca i Ourense, així com també a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Premiat en nombroses ocasions, Álvarez Losada s’ha format al Conservatori Superior de Música de Barcelona a les especialidades de Violí i de Música de Cambra. A més a més, va fer un postgrau a la Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz (Austria). Alumne de Gaiané Pogossova (Oviedo), Agustín León Ara (Barcelona) y Maighread McCrann (Viena), també ha rebut classes dels professors Zakhar Bron, Valentin Erben, Igor Frolov, Lewis Kaplan, Ferenc Rados, Andreas Röhn, Donald Weilerstein i Antje Weithaas. 

Ha actuat a Alemanya, Àustria, Espanya, França, Holanda, Itàlia, Japó, Regne Unit, República Dominicana i Suissa. Ha tocat com a solista amb l’Orquestra de Ràdio i Televisió Espnyola, l’Orquestra Reial Filharmonia de Galícia i l’Orquestra Simfònica de les illes Balears.

En el camp de la música de cambra, ha estat fundador del quartet de corda Música en Compostela, un conjunt especialitzat en la interpretació de mestres compositors espanyols.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital