CONCERT DE PABLO MAINETTI AL CLUB POLLENÇA

170

El proper dimecres, 25 de maig, a les 20’30 hores, al Club Pollença, hi haurà un concert del badoneista i compositor Pablo Mainetti que oferirà un recital de tangos per a bandoneó tot sol.

Nascut a Bons Aires, Pable Mainetti és considerat un dels millors bandoneistes de la seva generació. Ha composat i tocat obres per a bandoneó i diferents ensambles. Paráfrasis sobre Eduardo Rovira per a bandoneó i orquestra simfònica; Tres movimientos para Bandoneón y ensamble per a la Composer Conference dirigida por M. Davidovsky; Trío para Flauta, Arpa y Bandoneón per al Festival de música Contemporánea de Buenos Aires; Eólicas per bandoneó i quartet de fustes; Breaking Silence per a bandoneó i quartet de cordes, entre altres. Ha tocat com a solista de bandoneó amb la Simfònica Nacional d’Argentina, Espanya, BBC de Londres, Capitoli de Tolosa, Gulbenkian de Lisboa, OBC de Barcelona, ​​Orquestra de Navarra, Konzerthaus de Viena, Poitiers, Granada i Erevan, entre altres.

Recentment, ha compost les partitures de “Les aventures de Pipo”, a partir dels contes per als infants d’Aldo Maranca interpretats per la pianista i cantant Lucía Maranca.

El bandoneó és com a un orgue portàtil. De fet, és de la família de les harmòniques, una variant de l’acrodió, de forma rectangular i proveït de botons a tots dos costats. Pot arribar a produir entre 100 i 144 sons diferents.

PUBLICITAT

És un instrument de la música popular de l’Argentina, país el qual ha universalitzat el bandoneó com a instrument destacat del tango, i també la música popular dels Balcans.

PUBLICITAT