Concert de luxe per la Fira amb la soprano Alexandra Lowe

232
La soprano Alexandra Lowe a la Roayl Opera House. Foto: Facebook Alexandra Lowe.

Aquesta setmana s’ha presentat el 27è Festival de Música Clàssica d’Hivern que organitza l’associació cultural Euroclàssics amb el suport econòmic del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Língüística del Consell de Mallorca.

Coincidint amb el diumenge de la Fira, dia 13 de novembre, la soprano Alexandra Lowe actuarà a l’església de Monti-Sion de Pollença. Lowe, que acaba de sortir d’un programa de feina a la Royal Opera House de Londres i té una carrera en actiu de gran importància, actuarà acompanyada del pianista mallorquí, Francesc Blanco.

En aquests moments, Alexandra Lowe representa Don Giovanni a Noreuega i té previst interpretar Elektra a Roma amb el prestigiós director Antoni Pappano.

El concert de la soprano Alexandra Lowe i el pianista Francesc Blanco serà el 13 de novembre, a l’església de Monti-Sion de Pollença. Aquesta serà la proposta més internacional del Festival de Música Clàssica d’Hivern que arrenca demà mateix, dissabte 1 d’octubre, a les Bodegues José L. Ferrer de Binissalem amb l’actuació és Ànima de la Traviata de Verdi. Hi participaran la soprano Núria Vilà, el tenor José Manuel Sánchez, el baríton Lluís Sintes i el pianista Francesc Blanco, sota la direcció musical de Maria Victòria Cortès i la direcció escènica d’Eugenia Corbacho.

PUBLICITAT

Aquesta obra, que es va poder gaudir a Pollença, es podrà veure també el 9 d’octubre al Teatre Principal d’Inca.

La segona producció arribarà el 15 d’octubre al Centre Cultural Sa Nostra. Es tracta d’un recital d’òpera i sarsuela, amb la mezzosoprano mallorquina María Luisa Corbacho, el tenor Joan Laínez i la pianista Maria Victòria Cortès. De fet, serà la primera actuació a l’illa de la mallorquina María Luisa Corbacho després de cinc anys. Interpretaran obres de G. Verdi, de R. Leoncavallo i de J. Serrano, entre d’altres.

A continuació, el Teatre Principal d’Inca acollirà el 23 d’octubre la gran producció de la temporada: Carmina Burana, de Carl Orff. Sota les directrius del director Felipe Aguirre, aturaran l’Orfeó l’Harpa d’Inca, el Cor Euroclàssics, els pianistes Francesc Blanco i M. Victòria Cortès, la soprano Máriam Guerra, el tenor José Manuel Sánchez, el baríton Lluís Sintes, i l’Ensemble de percussió Euroclàssics.

Sarsuela amb el cor serà la quarta cita del Festival. Un concert que tendrà lloc el 5 de novembre al Centre Cultural Sa Nostra, i que comptarà amb el tenor Joan Laínez, la soprano Nadia Akaârir, la pianista M. Victòria Cortès i l’Orfeó l’Harpa d’Inca.

La sisena i darrera producció d’aquest 27è Festival de Música Clàssica d’Hivern és Cantant a les poetes del 27, un concert de la cantant i pianista Sheila Blanco, amb la col·laboració del pianista Francesc Blanco. L’espectacle tendrà lloc el 16 de novembre al Teatre Ireneu Espectacles.

Any rere any, el Festival de Música Clàssica d’Hiver programa les millors propostes del moment amb cantants i músics de les Illes Balears i d’arreu. Organitzada per l’associació cultural Euroclàssics, compta amb una aportació de 18.000 euros per part del Consell de Mallorca.

PUBLICITAT