COMUNICAT CAMP DE BOIES DE LA BADIA DE FORMENTOR

1014

Projecte Home Balears

Projecte Home Balears comunica que, lamentablement aquesta temporada de 2021, a causa de circumstàncies alienes a la nostra voluntat, no podrem gestionar els ancoratges controlats de la Badia de Formentor.

El nostre afany per treballar en pro de la flora i fauna balear, junt a l’objecte social de PHB -reinserció social i laboral de persones amb problemes d’addiccions- ens ha duit a treballar durant més d’11 anys en aquest tram de costa, gestionant el camp de boies ancorades a estructures preexistents de més de 20 anys d’antiguitat, contribuint d’aquesta manera a conservar la posidònia i la fauna maria existents a la zona. La raó consisteix en el fet que PHB no ha obtingut, avui dia, la preceptiva autorització quadriennal emesa per la Demarcació de Costes de Balears, organisme dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. La renovació d’aquesta AUTORITZACIÓ es va sol·licitar el desembre de 2019, per a les temporades 2020-2023, havent operat en la temporada 2020 amb una autorització temporal. S’ha exposat de manera clara i fefaent el desastre ecològic que suposaria el no atorgar autorització ni a PHB ni a cap altra entitat per a la Badia de Formentor.

No obstant l’anterior, en data d’avui i després de nombrosos intents, no hem rebut resposta positiva, per la qual cosa ens veiem obligats a informar de la present decisió, agraint per endavant la comprensió i respecte envers l’entorn de la citada Badia de Formentor. Confiem sigui una situació transitòria que pugui ser solucionada de cara a la temporada de 2022.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT