Compromís mediambiental al Curricà costaner del Club Nàutic

205
Miquel Morro va "pescar" un parany de més de set mil quilos que suposava un perill per a peixos i tortugues, però també per a embarcacions. Foto RCNPP.

Aquest dissabte 1 d’octubre, se celebrà el Curricà costaner del Club Nàutic del Port de Pollença que el 24 de setembre, es va haver d’ajornar per previsions meteorològiques adverses. Les 19 embarcacions que hi participaren, varen sortir a pescar peixos i plàstics amb la qual cosa la competició va prendre un caire mediambiental.

El repte consistia a presentar a pesatge tres peces d’espècies diferents, podien ser: llampuga, verderol, peix pilot, bacoreta, espetó, colometa, palometa blanca i oblada. Amb el pes d’aquetes tres peces, es varen fer les classificacions que quedaren així:

1r BLAU MAGIC, d’Antonio Mateu, amb un pes de 4.606 gr. Peça major serviola de 2.850 gr.
2n CUROLLA, de Joan Toni Vicens, amb un pes de 2.675 gr.
3r LA GAMBA, de Fco. Javier Muñoz, amb un pes de 2543 gr.
4t BEN SALAT, de Joan Riusech, amb un pes de 2,373 gr.
5è PONI PISADOR, de José Luís Márquez, amb un pes de 2140 gr.

Categoria especial

Per altra banda, hi havia una categoria especial en què es lliurava un premi a qui més escombraries marines recollís, plàstics, fustes, xarxes, paranys fantasma, etc.

PUBLICITAT

En aquesta categoria especial d’escombraries marines, la classificació va quedar així:

1r AUDAZ, de Miguel Morro, que va treure una trampa fantasma de 7.100 gr.
2n COPINYA BLANCA, de Toni Oliver, 6.200 gr.

Aquestes trampes a banda de ser un gran perill per als peixos i tortugues també ho eren per a la navegació si s’emboliquen a les hèlixs.

Meteorologia i vida social

Més enllà de la competició, la jornada es va desenvolupar mirant el temps i fent vida social.

Pel que fa a la meteorologia, el matí va començar una mica rúfol, amb plugim i mar de fons, però poc a poc va anar millorant. Tot i amb això, les embarcacions no s’allunyaren gaire, però varen poder gaudir d’un matí assolellat i tranquil.

La primera feina va ser berenar. Cap allà les 7 del matí, es va donar la sortida i a les 13 hores ja tornaven a ser a port per pesar les peces.

A continuació, hi va haver un bon dinaret de fideus de llampuga, preparats pel restaurant del Club Nàutic.

Finalment, es va procedir al lliurament de regals i trofeus cedits pels patrocinadors de la prova i lliurats pel representant del Club, Gabriel Sastre, i representants de l’Ajuntament encapçalats pel batle, Andrés Nevado.

Entre els patrocinadors hi havia Sa Nàutica des Moll, restaurant del Club Nàutic, Giravolta, Balcar i Bar Poni Pisador.

PUBLICITAT